ΥΓΕΙΑ

Κλειστά τα σύνορα της Ακτής Ελεφαντοστού προς Γουινέα και Λιβερία

Η Ακτή του Ελεφαντοστού, οι οποία δεν έχει επηρεαστεί από τον φονικό ιό Έμπολα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων με τη Γουινέα και τη Λιβερία, διατηρώντας όμως κλειστά τα σύνορα με τις δύο αυτές χώρες που έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την επιδημία.

«Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας αποφασίζει να συνεχιστεί το κλείσιμο των συνόρων» με τη Λιβερία και τη Γουινέα, καθώς και «το άνοιγμα ανθρωπιστικών, διαδρόμων για οικονομικούς και υγειονομικούς λόγους προς αυτές τις χώρες», σύμφωνα με τις «αποφάσεις ο Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας » αναφέρεται σε ανακοίνωση που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Στις 22 Αυγούστου η κυβέρνηση στο Αμπιτζάν αποφάσισε να κλείσει τα χερσαία σύνορα με τη Λιβερία και τη Γουινέα «με την εμφάνιση των νέων κρουσμάτων αιμορραγικού πυρετού». Το μέτρο λήφθηκε «υπό αυστηρά προληπτικούς λόγους για την προστασία όλων των ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των αλλοδαπών, που ζουν στην επικράτεια της Ακτής του Ελεφαντοστού», εξήγησε τότε η κυβέρνηση.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αντιτίθεται στο κλείσιμο των συνόρων, καθώς αυτή η ενέργεια εξασθενεί ακόμη περισσότερο τη χώρα που έχει πληγεί από την επιδημία, τόσο οικονομικά όσο και από υγειονομικής άποψης καθώς εμποδίζεται η διέλευση ακόμη και των μέσων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες από την επιδημία.

Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε διάφορες χώρες όπως η Λιβερία όπου έχουν εμφανιστεί τα πιο πολλά κρούσματα, η Γουινέα όπου εμφανίστηκε το πρώτο σύμπτωμα, καθώς επίσης η Σιέρα Λεόνε, και η Νιγηρία. Μη θανατηφόρο κρούσμα επιβεβαιώθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο και στη Σενεγάλη. Ένα νέο ξέσπασμα του ιού Έμπολα είχε επίσης διαγνωστεί από την 11η Αυγούστου σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκεί.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact