ΥΓΕΙΑ

Κλειστά τα σύνορα της Ακτής Ελεφαντοστού προς Γουινέα και Λιβερία

Η Ακτή του Ελεφαντοστού, οι οποία δεν έχει επηρεαστεί από τον φονικό ιό Έμπολα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων με τη Γουινέα και τη Λιβερία, διατηρώντας όμως κλειστά τα σύνορα με τις δύο αυτές χώρες που έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την επιδημία.

«Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας αποφασίζει να συνεχιστεί το κλείσιμο των συνόρων» με τη Λιβερία και τη Γουινέα, καθώς και «το άνοιγμα ανθρωπιστικών, διαδρόμων για οικονομικούς και υγειονομικούς λόγους προς αυτές τις χώρες», σύμφωνα με τις «αποφάσεις ο Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας » αναφέρεται σε ανακοίνωση που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Στις 22 Αυγούστου η κυβέρνηση στο Αμπιτζάν αποφάσισε να κλείσει τα χερσαία σύνορα με τη Λιβερία και τη Γουινέα «με την εμφάνιση των νέων κρουσμάτων αιμορραγικού πυρετού». Το μέτρο λήφθηκε «υπό αυστηρά προληπτικούς λόγους για την προστασία όλων των ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των αλλοδαπών, που ζουν στην επικράτεια της Ακτής του Ελεφαντοστού», εξήγησε τότε η κυβέρνηση.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αντιτίθεται στο κλείσιμο των συνόρων, καθώς αυτή η ενέργεια εξασθενεί ακόμη περισσότερο τη χώρα που έχει πληγεί από την επιδημία, τόσο οικονομικά όσο και από υγειονομικής άποψης καθώς εμποδίζεται η διέλευση ακόμη και των μέσων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες από την επιδημία.

Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε διάφορες χώρες όπως η Λιβερία όπου έχουν εμφανιστεί τα πιο πολλά κρούσματα, η Γουινέα όπου εμφανίστηκε το πρώτο σύμπτωμα, καθώς επίσης η Σιέρα Λεόνε, και η Νιγηρία. Μη θανατηφόρο κρούσμα επιβεβαιώθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο και στη Σενεγάλη. Ένα νέο ξέσπασμα του ιού Έμπολα είχε επίσης διαγνωστεί από την 11η Αυγούστου σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκεί.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact