ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπή πυρομαχικών στη Λέρο: Ομολόγησε ο ένας από τους τρεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση κλοπής του στρατιωτικού υλικού στη Λέρο.

Ήδη όπως μετέδωσε ο Alpha, φέρεται να ομολόγησε ο ένας από τους τρεις υπόπτους που ανακρινόταν για την υπόθεση.

Πρόκειται μάλιστα για τον υπαξιωματικό που συνεχίζει να υπηρετεί. Οι υπόλοιποι δύο που βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών, έχουν αποστρατευτεί από το Πολεμικό Ναυτικό.

Τα στοιχεία που τους επιβαρύνουν

Φαίνεται ότι υπάρχουν σημαντικά στοιχεία που τους εμπλέκουν στην υπόθεση. Υπάρχει μαρτυρία, οπτικό υλικό, αλλά υπάρχουν και τα κινητά τους τηλέφωνα τα οποία έχουν ανοίξει για να βρεθούν στοιχεία από την επίμαχη περίοδο, δηλαδή πριν ένα περίπου χρόνο.

Τα στοιχεία μέχρι στιγμής δείχνουν ότι έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία από τις συνομιλίες των κατηγορουμένων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Έως τώρα, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αξιωματικός και τα δύο κατώτερα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονταν στην επίμαχη αποθήκη όπου απωλέσθη το στρατιωτικό υλικό.

Οι αρχές προσπαθούν να συνδέσουν όλα τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους και να συνθέσουν αυτό το παζλ.

Την ίδια ώρα υπάρχουν μαρτυρίες τουλάχιστον δύο ή τριών στελεχών που φαίνεται ότι είναι πολύ σημαντικές για να γίνει γνωστό τι έγινε στην συγκεκριμένη αποθήκη, αλλά η προανάκριση βρίσκεται στην αρχή. Τα στοιχεία είναι σημαντικά, ωστόσο πρέπει να βρεθούν τα όπλα όπου σε συνδυασμό με αυτά που θα πουν οι ύποπτοι για να προχωρήσει η έρευνα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, είχε διαπιστωθεί η απώλεια 2 αντιαρματικών όπλων, άγνωστου αριθμού αμυντικών χειροβομβίδων, οπλοβομβίδων κατά προσωπικού αλλά και αντιαρματικών, εκρηκτικών υλών και ποσότητας βραδύκαυστου φιτιλιού.

Πάντως το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού δεν διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει την πληροφορία για ομολογία του ενός, αρκούμενο σε ανακοίνωσή του να τονίσει πως η προανακριτική διαδικασία είναι σε πλήρη εξέλιξη:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού γνωρίζεται ότι οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) από τις αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές αρχές, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία. Το οριστικό αποτέλεσμά της, αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας».

Το ΓΕΝ διαψεύδει την κλοπή 140 ναρκών

Σε διάψευση δημοσιευμάτων που θέλουν να έχουν κλαπεί 140 νάρκες προχώρησε με ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ).

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «τα δημοσιεύματα είναι αναληθή και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Επιπρόσθετα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Πολεμικό Ναυτικό δεν διαθέτει στο οπλοστάσιό του στρατιωτικό υλικό που αντίκειται σε διεθνείς συνθήκες – συμφωνίες. Τέλος, επισημαίνεται ότι είναι σε εξέλιξη η προανάκριση από τις καθ’ ύλην αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, είχε διαπιστωθεί η απώλεια 2 αντιαρματικών όπλων, άγνωστου αριθμού αμυντικών χειροβομβίδων, οπλοβομβίδων κατά προσωπικού αλλά και αντιαρματικών, εκρηκτικών υλών και ποσότητας βραδύκαυστου φιτιλιού.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact