ΚΟΣΜΟΣ

Κ@λοτούμπα ο Ακάρ μετά το “θερμό επεισόδιο” με τους Έλληνες βουλευτές στη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ

Μήνυμα διαλόγου στέλνει ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ ακριβώς μια ημέρα μετά την σφοδρή αντιπαράθεση που είχε με Έλληνες βουλευτές, κατά την συνεδρίαση κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών του ΝΑΤΟ.

Αν και χθες ο Τούρκος υπουργός εμφανίστηκε εκνευρισμένος, σε σημερινές του δηλώσεις που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, έριξε αρκετά τους τόνους.

«Είμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε όλα μας τα προβλήματα με συνομιλίες και συναντήσεις. Ήδη υπάρχουν προσπάθειες που έχουν γίνει. Όπως οι διερευνητικές επαφές και θέλουμε να ολοκληρωθούν. Υπάρχουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και οι συναντήσεις στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε άμεσα αυτές οι συναντήσεις όπως είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε με τους Έλληνες ομολόγους μας. Όπως αν υπάρξει ευκαιρία, όταν πάμε στις Βρυξέλλες, είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Νίκο (Παναγιωτόπουλο)», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Πώς έγινε η αντιπαράθεση Ακάρ με Έλληνες βουλευτές

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στην κατά την συνεδρίαση κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών του ΝΑΤΟ και αντιπροσωπειών από χώρες της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας βγήκε εκτός εαυτού, όταν μετά την ομιλία του, δέχτηκε διαδοχικές ερωτήσεις και από Έλληνες βουλευτές.

Παράλληλα συνέχισε την προπαγάνδα ισχυριζόμενος ότι η Ελλάδα στηρίζει την τρομοκρατία, ενώ για ακόμη μια φορά έθεσε θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Οι δηλώσεις έγιναν ενώπιον των Σπήλιου Λιβανού, Ανδρέα Λοβέρδου, Θεοδώρας Τζάκρη, και Μανούσου Βολουδάκη.

Οι Έλληνες βουλευτές φυσικά απάντησαν από την πλευρά τους, ότι δεν τίθεται ζήτημα τρομοκρατίας, λέγοντας πως η χώρα μας καταπολεμά την τρομοκρατία. Μάλιστα τόνισαν στον Ακάρ ότι δεν μπορεί να μιλά για κυριαρχία, την ώρα που η Τουρκία έχει εισβάλει στην Κύπρο, ενώ επιπλέον αμφισβητεί την κυριαρχία πολλών νησιών.

Ο Ακάρ μεταξύ όσων είπε ισχυρίστηκε ότι: «Ελληνικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας στις 27 Απριλίου, υπάρχουν εικόνες από ραντάρ τις οποίες μοιραστήκαμε με τις χώρες συμμάχους. Απαντήσαμε στις 28 Απριλίου. Εμμένουμε συνέχεια ότι είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μέσα από το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας και διαλόγου», είπε και συμπλήρωσε πως: «Οι τρεις συναντήσεις στο πλαίσιο των ΜΟΔ έγιναν, δηλώσαμε ότι περιμένουμε την ελληνική πλευρά στην Άγκυρα για την 4η συνάντηση στην Άγκυρα αλλά δεν πήραμε ποτέ απάντηση για δυο χρόνια».

Μάλιστα στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο κυπριακό λέγοντας ότι «Αν λέτε ότι το βόρειο κομμάτι της Κύπρου είναι υπό κατάληψη, θέλετε να πολεμήσετε. Η Τουρκία δεν έχει καταλάβει τη βόρεια Κύπρο, μάχες και πραξικοπήματα έγιναν εκεί μέχρι το ’74. Οι ζωές και των Ελλήνων βρίσκονταν σε κίνδυνο, μέχρι τώρα και το βόρειο και το νότιο κομμάτι ζούσαν ειρηνικά και με ηρεμία. Είναι σημαντικό να το δούμε αυτό. Το 2014 οι Τούρκοι δέχτηκαν τη λύση του Ανάν αλλά δεν τη δέχτηκε η ελληνική πλευρά».

Φωτό: AP PHOTO

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact