ΚΟΣΜΟΣ

Κνάισλ: Δεν περίμενα πως ο Πούτιν θα ερχόταν στον γάμο μου

«Η πρόσκληση ήταν αυθόρμητη και αιφνιδιάστηκα όταν δέχθηκε»

Η πρόσκληση ήταν «αυθόρμητη» και η μέλλουσα νύφη δεν περίμενε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας θα ανταποκρινόταν με τόση θέρμη: η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Κάριν Κνάισλ περιέγραψε σήμερα πώς η παρουσία του Βλαντιμίρ Πούτιν στον γάμο της ήταν το αποτέλεσμα μιας «μη υπολογισμένης» κίνησής της.

Η 53χρονη υπουργός, η οποία δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις επειδή κάλεσε τον Πούτιν στον γάμο της ενώ η Αυστρία ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξήγησε στην εφημερίδα Standard ότι η παρουσία του Ρώσου ηγέτη εκεί ήταν «απλή σύμπτωση». Είπε μάλιστα ότι δεν υπολόγιζε ότι ο Πούτιν θα δεχόταν την πρόσκληση που του απηύθυνε με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Βιέννη, στις αρχές Ιουνίου.

Στο δείπνο που είχε οργανωθεί τότε, η Κνάισλ έφτασε με τις προσκλήσεις που είχε μόλις παραλάβει για να τις μοιράσει στους συναδέλφους της. «Ήταν πραγματικά αυθόρμητο. Κρατούσα τις κάρτες στα χέρια και είπα στον Πούτιν ότι ήταν τα γαμήλια προσκλητήρια. Αιφνιδιάστηκα πλήρως» όταν η πρεσβεία της Ρωσίας την ενημέρωσε ότι ο πρόεδρος θα έδινε το παρών στον γάμο της.

Η παρουσία του Πούτιν στον γάμο και το βαλς που χόρεψε με την Κνάισλ –η οποία δεν παρέλειψε να υποκλιθεί στο τέλος– προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στο εξωτερικό αλλά και εντός της Αυστρίας, με την αντιπολίτευση να υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να πλήξει την εικόνα της ουδετερότητας της χώρας.

Η Κνάισλ είπε ότι είχε ενημερώσει τους ομολόγους της της Πολωνίας και της Βρετανίας για την πρόσκληση στον Πούτιν, λόγω των τεταμένων σχέσεων των δύο αυτών χωρών με τη Ρωσία. Διαβεβαίωσε ότι ο Ρώσος ηγέτης «δεν την εκμεταλλεύτηκε».

Ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας και ηγέτης του ακροδεξιού FPO υπερασπίστηκε επίσης την υπουργό. Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, το Σαββατοκύριακο, ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε απάντησε ότι και ο ίδιος θα μπορούσε να προσκαλέσει στον γάμο του τον «φίλο» του, τον ακροδεξιό υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι και «ενδεχομένως» τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact