ΓΥΝΑΙΚΑ

Κοιμήστε το μωρό σας σε τρίχωμα ζώου

Ο ύπνος πάνω σε τρίχωμα ή σε δέρμα ζώου κατά τους πρώτους τρεις μήνες της ζωής ενός εμβρύου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης άσθματος στην μετέπειτα παιδική ζωή σύμφωνα με τα στοιχεία μιας νέας έρευνας που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας στο Μόναχο. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η έκθεση στο μικροβιακό περιβάλλον του δέρματος ή του τριχωτού ενός ζώου έχει προστατευτική επίδραση κατά του άσθματος και των αλλεργιών.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι η έκθεση από μικρή ηλικία σε ένα ευρύτερο περιβαλλοντικό φάσμα μπορεί να προστατεύσει από το άσθμα και τις αλλεργίες. Αυτά τα ευρήματα δεν έχουν επιβεβαιωθεί οριστικά όσον αφορά τα αστικά περιβάλλοντα. Σε αυτή τη νέα μελέτη οι ερευνητές μελέτησαν παιδιά από το περιβάλλον μιας πόλης τα οποία είχαν εκτεθεί στο δέρμα του ζώου κοιμούμενα πάνω σε αυτό αμέσως μετά τη γέννησή τους.

Χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα τα οποία συγκεντρώθηκαν κυρίως το 1998 από τη γερμανική ομάδα Lisaplus που περιλάμβανε 3000 υγιή νεογέννητα. Οι ερευνητές συνέλεξαν πληροφορίες σχετικά με την έκθεση σε δέρμα ζώου κατά τους πρώτους τρεις μήνες της ζωής μαζί με πληροφορίες για την υγεία των παιδιών μέχρι την ηλικία των 10 ετών. Σε αυτή την μελέτη χρησιμοποιήθηκαν πληροφορίες από 2.441 παιδιά εκ των οποίων το 55% είχε κοιμηθεί πάνω σε δέρμα ζώου κατά τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο ύπνος πάνω σε δέρμα ζώου σχετίζεται με την μείωση κινδύνου από έναν αριθμό παραγόντων που σχετίζονται με το άσθμα. Η πιθανότητα να έχουν άσθμα στην ηλικία των 6 ετών ήταν 79% χαμηλότερη στα παιδιά που είχαν κοιμηθεί πάνω σε δέρμα ζώου σε σύγκριση με αυτά που δεν είχαν εκτεθεί σε δέρμα ζώου. Παρατηρήθηκε ότι ο κίνδυνος αυτός μειώθηκε στο 41% στην ηλικία των δέκα ετών.

Η Δρ. Christina Tischer από το ερευνητικό κέντρο Helmholts Zentrum του Μονάχου ανέφερε ότι προηγούμενες μελέτες έδειξαν ότι τα μικρόβια που βρίσκονται στα αγροτικά περιβάλλοντα μπορούν να προστατεύσουν από άσθμα. «Το δέρμα ενός ζώου μπορεί επίσης να αποτελέσει μια δεξαμενή από διάφορα ήδη μικροβίων ακολουθώντας τους ίδιους μηχανισμούς που παρατηρήθηκαν σε αγροτικά περιβάλλοντα. Τα ευρήματά μας έχουν επιβεβαιώσει ότι είναι ζωτικής σημασίας να γίνει περαιτέρω μελέτη του πραγματικού μικροβιακού περιβάλλοντος μέσα στο τρίχωμα του ζώου ώστε να επιβεβαιωθούν αυτές τις συσχετίσεις» πρόσθεσε η Δρ. Tischer.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact