ΓΥΝΑΙΚΑ

Κοιμήστε το μωρό σας σε τρίχωμα ζώου

Ο ύπνος πάνω σε τρίχωμα ή σε δέρμα ζώου κατά τους πρώτους τρεις μήνες της ζωής ενός εμβρύου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης άσθματος στην μετέπειτα παιδική ζωή σύμφωνα με τα στοιχεία μιας νέας έρευνας που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας στο Μόναχο. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η έκθεση στο μικροβιακό περιβάλλον του δέρματος ή του τριχωτού ενός ζώου έχει προστατευτική επίδραση κατά του άσθματος και των αλλεργιών.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι η έκθεση από μικρή ηλικία σε ένα ευρύτερο περιβαλλοντικό φάσμα μπορεί να προστατεύσει από το άσθμα και τις αλλεργίες. Αυτά τα ευρήματα δεν έχουν επιβεβαιωθεί οριστικά όσον αφορά τα αστικά περιβάλλοντα. Σε αυτή τη νέα μελέτη οι ερευνητές μελέτησαν παιδιά από το περιβάλλον μιας πόλης τα οποία είχαν εκτεθεί στο δέρμα του ζώου κοιμούμενα πάνω σε αυτό αμέσως μετά τη γέννησή τους.

Χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα τα οποία συγκεντρώθηκαν κυρίως το 1998 από τη γερμανική ομάδα Lisaplus που περιλάμβανε 3000 υγιή νεογέννητα. Οι ερευνητές συνέλεξαν πληροφορίες σχετικά με την έκθεση σε δέρμα ζώου κατά τους πρώτους τρεις μήνες της ζωής μαζί με πληροφορίες για την υγεία των παιδιών μέχρι την ηλικία των 10 ετών. Σε αυτή την μελέτη χρησιμοποιήθηκαν πληροφορίες από 2.441 παιδιά εκ των οποίων το 55% είχε κοιμηθεί πάνω σε δέρμα ζώου κατά τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο ύπνος πάνω σε δέρμα ζώου σχετίζεται με την μείωση κινδύνου από έναν αριθμό παραγόντων που σχετίζονται με το άσθμα. Η πιθανότητα να έχουν άσθμα στην ηλικία των 6 ετών ήταν 79% χαμηλότερη στα παιδιά που είχαν κοιμηθεί πάνω σε δέρμα ζώου σε σύγκριση με αυτά που δεν είχαν εκτεθεί σε δέρμα ζώου. Παρατηρήθηκε ότι ο κίνδυνος αυτός μειώθηκε στο 41% στην ηλικία των δέκα ετών.

Η Δρ. Christina Tischer από το ερευνητικό κέντρο Helmholts Zentrum του Μονάχου ανέφερε ότι προηγούμενες μελέτες έδειξαν ότι τα μικρόβια που βρίσκονται στα αγροτικά περιβάλλοντα μπορούν να προστατεύσουν από άσθμα. «Το δέρμα ενός ζώου μπορεί επίσης να αποτελέσει μια δεξαμενή από διάφορα ήδη μικροβίων ακολουθώντας τους ίδιους μηχανισμούς που παρατηρήθηκαν σε αγροτικά περιβάλλοντα. Τα ευρήματά μας έχουν επιβεβαιώσει ότι είναι ζωτικής σημασίας να γίνει περαιτέρω μελέτη του πραγματικού μικροβιακού περιβάλλοντος μέσα στο τρίχωμα του ζώου ώστε να επιβεβαιωθούν αυτές τις συσχετίσεις» πρόσθεσε η Δρ. Tischer.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact