ΒΙΝΤΕΟ, ΚΟΣΜΟΣ

Κόμπρα σκότωσε σεφ 20 λεπτά μετά τον αποκεφαλισμό της! (Βίντεο)

Το κεφάλι της ινδο-κινεζικής κόμπρας, η οποία θεωρείται σπάνια λιχουδιά στην Ασία, δάγκωσε τον άτυχο Peng Fan την ώρα που πήγαινε να το πετάξει στον κάδο απορριμμάτων, ενώ το δηλητήριο έδρασε ταχύτατα στοιχίζοντάς του τη ζωή, πριν προλάβουν να του χορηγήσουν το αντίδοτο στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα.

«Ήμασταν στο εστιατόριο για τα γενέθλια της γυναίκας μου και ξαφνικά υπήρξε πολλή φασαρία. Δεν ξέραμε τι συνέβαινε, αλλά ακούγαμε τις κραυγές από την κουζίνα», ανέφερε ο 44χρονος θαμώνας του εστιατορίου, Lin Sun, συμπληρώνοντας:

«Υπήρξαν εκκλήσεις για γιατρό στο εστιατόριο αλλά, δυστυχώς, όταν έφθασε ιατρική βοήθεια είχε ήδη πεθάνει. Μετά από αυτό δεν μπορέσαμε να συνεχίσουμε με το γεύμα μας».

Από την πλευρά του, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: «Είναι μια πολύ ασυνήθιστη περίπτωση, αλλά φαίνεται ότι ήταν απλά ένα ατύχημα. Δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να τον σώσει. Μόνο αντίδοτο, αλλά δεν γινόταν να του χορηγηθεί άμεσα. Ήταν απλά ένα τραγικό ατύχημα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σούπα κόμπρας (κόβεται σε κύβους) είναι περιζήτητο πιάτο σε πολυτελή εστιατόρια της Κίνας, την ίδια ώρα που υπάρχει αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα φιδιού και στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Ο Yang Hong-Chang, ο οποίος έχει περάσει 40 χρόνια μελετώντας κόμπρες, ανέφερε ότι όλα τα ερπετά μπορούν να λειτουργήσουν για έως και μία ώρα, αφού έχουν χάσει μέρος ή ακόμα και ολόκληρο το σώμα τους…

«Είναι απολύτως πιθανό το κεφάλι να παρέμεινε ζωντανό και να δάγκωσε το χέρι του Peng. Όταν ένα φίδι χάσει το κεφάλι του είναι ουσιαστικά νεκρό καθώς οι βασικές λειτουργίες του σώματός του έχουν σταματήσει, ωστόσο εξακολουθεί να έχει κάποια αυτόβουλη δράση. Αυτό σημαίνει ότι τα φίδια έχουν την ικανότητα να δαγκώνουν εκτοξεύοντας δηλητήριο, ακόμα και μετά τον αποκεφαλισμό τους», τόνισε.

Ο Peng καταγόταν από τη Shunde, μια συνοικία στην πόλη Foshan στη νότια κινεζική επαρχία Γκουανγκντόνγκ. Πολλά από τα παραδοσιακά πιάτα της συγκεκριμένης περιοχής βασίζονται σε κρέας φιδιών…

Το δάγκωμα της ινδοκινεζικής κόμπρας «Naja siamensis» προκαλεί παράλυση και ασφυξία, ενώ το φτύσιμο του δηλητήριου στα μάτια του θύματος είναι ικανό να επιφέρει μόνιμη τύφλωση…

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact