ΥΓΕΙΑ

Κονδυλώματα, χλαμύδια, έρπης: Τα συμπτώματα των πιο συνηθισμένων ΣΜΝ

Τα κονδυλώματα, τα χλαμύδια και ο έρπης των γεννητικών οργάνων είναι τα τρία συνηθέστερα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Εκατομμύρια νέα περιστατικά καταγράφονται παγκοσμίως σε ετήσια βάση. Περίπου 20 εκατομμύρια είναι τα περιστατικά μόνο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία. Τα ΣΜΝ είναι πιο συχνά σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, κυρίως λόγω της παράλειψης χρήσης προφυλακτικού και της αλλαγής ερωτικών συντρόφων.

Δείτε ποια είναι τα τυπικά συμπτώματα της λοίμωξης από τον ιό HPV (κονδυλώματα), τα χλαμύδια και τον έρπη των γεννητικών οργάνων.

1. HPV – κονδυλώματα

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στελέχη του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων, ορισμένα από τα οποία προσβάλλουν την πρωκτογεννητική περιοχή. Από αυτά, κάποια προκαλούν τα δερματικά κονδυλώματα. Σε πολλές περιπτώσεις, το ανοσοποιητικό αντιμετωπίζει από μόνο του τη λοίμωξη, χωρίς να υπάρξει καμία επιπλοκή.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν εμφανιστούν στην περιοχή των γεννητικών οργάνων (στο πέος, στο όσχεο, στον πρωκτό) δερματικές αναπτύξεις στο χρώμα του δέρματος που δεν πονούν.

2. Χλαμύδια

Δυστυχώς η λοίμωξη δεν εκδηλώνεται πάντα με εμφανή συμπτώματα και αυτό συνεπάγεται ότι μπορεί να μεταδοθεί αθέλητα σε έναν καινούργιο ερωτικό σύντροφο. Όταν εντοπιστεί, η λοίμωξη πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα ώστε να αποφευχθούν αρνητικές συνέπειες για τη γονιμότητα.

Συνήθη συμπτώματα που υποδεικνύουν λοίμωξη από χλαμύδια είναι το τσούξιμο κατά την ούρηση και η έκκριση υγρών από τον κόλπο ή το πέος.

3. Έρπης γεννητικών οργάνων

Τα εξανθήματα που προκαλεί ο έρπης συγχέονται συχνά με αυτά που προκαλούν άλλα δερματικά νοσήματα. Πρόκειται συνήθως για φλύκταινες με υγρό που εμφανίζονται σε συστάδες. Μπορεί να εμφανιστούν γύρω από τα γεννητικά όργανα ή στην περιοχή του πρωκτού και συνοδεύονται από πόνο και πολλές φορές πυρετό ή πονοκέφαλο και οίδημα στα λεμφογάγγλια. Μετά από μερικές ημέρες (έως τέσσερις εβδομάδες) τα εξανθήματα υποχωρούν.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact