ΚΟΣΜΟΣ

Κοπέλα παθαίνει έμφραγμα ενώ γυμναζόταν

Η 21χρονη Emily Counter γυμναζόταν σε γυμναστήριο στην Αυστραλία όταν κατέρρευσε λόγω καρδιακής προσβολής. Ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου και άλλα άτομα που βρίσκονταν στον χώρο κατάφεραν να την σώσουν χρησιμοποιώντας τον απινιδωτή που υπήρχε στο γυμναστήριο.

Περιγράφοντας ο ιδιοκτήτης την στιγμή που έμαθε ότι η 21χρονη έπαθε καρδιακή προσβολή είπε, «ένας νεαρός ήρθε σε μένα τρέχοντας και μου είπε ότι ένα κορίτσι κάτι έπαθε, η Emily ήταν στο πάτωμα και δεν ανταποκρινόταν. Ήταν μια τρομαχτική στιγμή ειδικά όταν άρχισε να μελανιάζει».

Τότε χρησιμοποιήσαν τον απινιδωτή επαναφέροντας στην ζωή την άτυχη 21χρονη. Μεταφέρθηκε στην συνέχεια σε νοσοκομείο παραμένοντας τρεις μέρες σε κωματώδη κατάσταση. Μετά από εξειδικευμένες εξετάσεις διαγνώστηκε ότι πάσχει από το σύνδρομο «Bland-White-Garland» (BWGS), μια σπάνια μορφή καρδιακής ασθένειας που αν δεν τύχει της απαραίτητης θεραπείας μπορεί να αποβεί θανατηφόρα.

Μιλώντας για το πρόβλημα υγείας της η Emily είπε, «Πριν συμβεί αυτό το περιστατικό ένοιωθα πόνους στην καρδία και δυσκολευόμουν να αναπνεύσω όταν έτρεχα, νόμιζα ότι απλά δεν ήμουν σε τόσο καλή φυσική κατάσταση».

Μήνες μετά την περιπέτεια που μπορούσε να της στοιχίσει την ζωή και αφού έλαβε την απαραίτητη θεραπεία η νεαρή κοπέλα μπορεί να γυμνάζεται ξανά. Αυτό που θέλει τώρα είναι να είναι απαραίτητη η ύπαρξη απινιδωτών σε όλα τα γυμναστήρια.

Η ίδια δηλώνει, «Αν δεν υπήρχε απιδινωτής στο γυμναστήριο το πιο πιθανόν να ήμουν νεκρή τώρα, μου έσωσε την ζωή και σίγουρα θα σώσει και την ζωή κάποιου άλλου».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact