ΚΟΣΜΟΣ

Κορίτσι 15 ευτών παντρεύτηκε 44χρονο στη Μαλαισία

Ο γάμος έγινε για να γλιτώσει το κορίτσι από τη φτώχεια, είπε ο πατέρας του

Άνδρα 44 χρόνων παντρεύτηκε μία 15χρονη στη Μαλαισία τον Ιούλιο. Είναι η δεύτερη σύζυγός του και ο γάμος έγινε με άδεια ισλαμικού δικαστηρίου στη συντηρητική επαρχία Κελατάν.

Στη Μαλαισία η νόμιμη ηλικία γάμου είναι τα 16 έτη, όμως οι μουσουλμάνες μπορούν να λάβουν άδεια να παντρευτούν ακόμη και σε μικρότερη ηλικία από θρησκευτικό δικαστήριο.

Τον Ιούνιο ο γάμος ενός 11χρονου κοριτσιού από την Ταϊλάνδη που προερχόταν από φτωχή οικογένεια με έναν πλούσιο έμπορο καουτσούκ 41 ετών επίσης από την επαρχία Κελατάν είχε προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών ενώ η χώρα δέχεται πιέσεις για την απαγόρευση τέλεσης γάμων ανηλίκων. Η 11χρονη επέστρεψε τον Αύγουστο στην πατρίδα της, έπειτα από τεράστια εκστρατεία κινητοποίησης από τα μέσα ενημέρωσης και τα social media.

«Είναι απαράδεκτο για μια ακόμη φορά ένα παιδί να παντρεύεται με έναν πολύ μεγαλύτερο άνδρα» κατήγγειλε η εκπρόσωπος της Unicef στη Μαλαισία Μαριάν Κλαρκ- Χέιτινγκ, τονίζοντας πως είναι άμεση ανάγκη η κυβέρνηση «να ξεκινήσει μια νομοθετική αλλαγή ώστε να απαγορευτεί αυτή η πρακτική».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Μαλαισίας Ουάν Αζίζα Ουάν Ισμαήλ δήλωσε ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες συναντήθηκαν με το 15χρονο κορίτσι, το οποίο έχει 12 αδελφούς και αδελφές, και τους γονείς της στην περιοχή Τουμπάτ, όμως η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγείρει νομικά εμπόδια για έναν τέτοιο γάμο.

Στη Μαλαισία τα ισλαμικά δικαστήρια έχουν τη δικαιοδοσία να αποφασίσουν για τα οικογενειακά και θρησκευτικά ζητήματα των μουσουλμάνων, που αποτελούν το 60% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, που ανέρχεται σε 32 εκατομμύρια, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο πατέρας του κοριτσιού δήλωσε ότι συμφώνησε στον γάμο ώστε η κόρη του να γλιτώσει από τη φτώχεια, σύμφωνα με την εφημερίδα The Star. Ωστόσο το κορίτσι δήλωσε χαρούμενο. «Είμαι χαρούμενη και θέλω να κάνω τον άνδρα μου χαρούμενο. Αυτό είναι που με ενδιαφέρει» είπε.

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact