ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Εξαντλημένοι γιατροί και νοσηλευτές στην Ουχάν φοράνε πάνες ακράτειας

Δεν έχουν χρόνο ούτε για ολιγόλεπτο διάλειμμα

Πλήρως εξαντλημένα είναι τα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην κινεζική πόλη Ουχάν. Λόγω του φόρτου εργασίας δεν προλαβαίνουν ούτε να πάνε στην τουαλέτα οπότε φορούν πάνες ακράτειας ενηλίκων.

Δημοσίευμα της Washington Post το οποίο επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνει ότι ο λόγος δεν είναι μόνο αυτός. Ένας επιπλέον λόγος είναι ότι φοβούνται μη σκίσουν τις προστατευτικές στολές τους δεδομένου ότι υπάρχει έλλειψη και πιθανόν να μη μπορέσουν να τις αντικαταστήσουν.

Η Ουχάν, η πόλη των περίπου 11 εκατομμυρίων κατοίκων και πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, είναι εδώ και 11 μέρες αποκλεισμένη.

Τουλάχιστον 56 εκατομμύρια άνθρωποι σε 18 πόλεις είναι αυτή τη στιγμή αποκλεισμένοι καθώς ο ιός έχει σκοτώσει 361 ανθρώπους στη χώρα.

Βίντεο και φωτογραφίες δείχνουν το προσωπικό των νοσοκομείων να δίνει μάχη να αντιμετωπίσει τους ασθενείς που συρρέουν μαζικά στα κατάμεστα νοσοκομεία.

Ένα βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί και το οποίο φέρεται να τράβηξε μια νοσοκόμα σε νοσοκομείο της Ουχάν, δείχνει διαδρόμους γεμάτους ασθενείς και το προσωπικό του νοσοκομείου ντυμένο με προστατευτική στολή να περνάει πάνω από τρία πτώματα.

Η νοσοκόμα έγραψε ότι το προσωπικό και οι ασθενείς «έμειναν» με τα πτώματα, τα οποία είναι καλυμμένα με λευκά σεντόνια, επειδή δεν είναι κανένας διαθέσιμος να τα απομακρύνει.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ένας ειδικός λοιμωξιολόγος πέθανε από ανακοπή ενώ θεράπευε ασθενείς.

Στο παρελθόν, ο Σιάνγκ Σιτζούν είχε ασχοληθεί με ασθενείς που είχαν μολυνθεί από την γρίπη των πτηνών και από τη γρίπη.

Μια νοσοκόμα επτά μηνών έγκυος που πήγε στη δουλειά της για να βοηθήσει στη θεραπεία των μολυσμένων από τον κοροναϊό ασθενών κατέληξε να μολυνθεί και η ίδια.

Το Χονγκ Κονγκ κλείνει 10 σταθμούς μεθοριακής διέλευσης με την ηπειρωτική Κίνα

Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο 10 εκ των 13 σταθμών μεθοριακής διέλευσης με την ηπειρωτική Κίνα, παρά τα αιτήματα να κλείσουν εντελώς τα σύνορα για να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Η Λαμ είχε ήδη κλείσει κάποια μεθοριακά περάσματα με την ηπειρωτική Κίνα, αναστέλλοντας επίσης τις μετακινήσεις με οχηματαγωγά πλοία και τρένα υψηλής ταχύτητας.

Η Κάρι Λαμ σημείωσε επίσης ότι το κλείσιμο όλων των μεθοριακών περασμάτων με την ηπειρωτική Κίνα «δεν είναι ούτε κατάλληλο ούτε πρακτικό μέτρο» ενώ είναι «μεροληπτικό», αλλά πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να αποκλείσει περαιτέρω μέτρα, αν εξελιχθεί η κατάσταση».

Σήμερα εκατοντάδες εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία του Χονγκ Κονγκ πραγματοποιούν απεργία με αίτημα να κλείσουν εντελώς τα σύνορα με την ηπειρωτική Κίνα, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ δήλωσε σχετικά ότι η απεργία αυτή είναι «εξαιρετικά κακή» και βάζει σε κίνδυνο τους ασθενείς.

Εξάλλου κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου η Κάρι Λαμ παραδέχθηκε ότι υπάρχει έλλειψη μασκών στο Χονγκ Κονγκ, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να επιλυθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact