ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Η αντίδραση των αεροπορικών εταιρειών στην επιδημία – Τι συμβαίνει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ταλαιπωρία και άγχος για τους ταξιδιώτες με τα νέα μέτρα στα αεροδρόμια

Ισχυρά μέτρα για να μην αυξηθούν περαιτέρω τα κρούσματα του κοροναϊού λαμβάνονται πλέον σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου.

Αντιμέτωποι με ταλαιπωρία αλλά παράλληλα και με το άγχος να μην νοσήσουν έρχονται όλοι όσοι ταξιδεύουν έχοντας ως αφετηρία του ταξιδιού τους ή ως ενδιάμεσο προορισμό χώρες της Ασίας, λόγω του παγκόσμιου συναγερμού που έχει σημάνει.

Τα αεροδρόμια έχουν θέσει σε ισχύ έκτακτα μέτρα και ελέγχουν τις πύλες εξόδου και εισόδου των χωρών. Ειδικά εκπαιδευμένες ομάδες, φορώντας προστακτικές στολές, λαμβάνουν με θερμικές κάμερες τη θερμοκρασία όλων των επιβατών που ταξιδεύουν κυρίως από ασιατικές χώρες. Παράλληλα, μία μετά την άλλη αρκετές χώρες κόβουν κάθε αεροπορική σχέση με την Κίνα.

Η ενεργητική αναζήτηση ύποπτου ή πιθανού κρούσματος του κοροναϊού 2019-nCoV, πραγματοποιείται με θερμόμετρο υπερύθρων. Τα άτομα των οποίων η θερμοκρασία είναι φυσιολογική συνεχίζουν το ταξίδι. Σε περίπτωση όμως που ο ταξιδιώτης εντοπιστεί με υψηλή θερμοκρασία το περιστατικό απομονώνεται και υποβάλλεται σε ειδικές εξετάσεις.

Σε όλα σχεδόν τα αεροδρόμια πλέον υπάρχουν αφίσες ενημέρωσης για όσους ταξιδεύουν ενώ διανέμεται ενημερωτικό υλικό με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την τήρηση των κανόνων υγιεινής, τα μέτρα προφύλαξης και την εμφάνιση συμπτωμάτων είτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, είτε μετά.

Πιο έντονα είναι σαφώς τα μέτρα που λαμβάνονται σε πτήσεις που διεξάγονται από αεροδρόμια της Κίνας.

Σε επικοινωνία του με το newsbeast.gr ελληνικής καταγωγής επιβάτης ο οποίος ταξίδεψε από της Guangzhou της Κίνας στην Ελλάδα, με ενδιάμεσο σταθμό το Dubai, εξήγησε πως εκτεταμένο έλεγχο είχε στο αεροδρόμιο της Κίνας.

Ένας – ένας οι επιβάτες περνούσαν από τις θερμικές κάμερες ενώ παράλληλα τους έγιναν σχετικές με την παραμονή τους στη χώρα ερωτήσεις. Όπως ανέφερε στην πόλη Guangzhou όλα τα μαγαζιά ήταν κλειστά εκτός από τα μικρά που πωλούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Οι άνθρωποι δεν κυκλοφορούν στους δρόμους και όσοι είδε, που ήταν λιγοστοί, φορούσαν μάσκες. Στο ξενοδοχείο, όπου διέμενε πριν ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής, έκοψαν ακόμη και τον μπουφέ του πρωινού καθώς δεν είχε κόσμο.

Τα μέτρα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» έγιναν πιο εντατικά από τη στιγμή που ο ιός εισήλθε στην Ευρώπη. Το αεροδρόμιο διέθετε ήδη από την έξαρση του Έμπολα υλικοτεχνική υποδομή ώστε να είναι δυνατή η ανίχνευση ασθενών με πυρετό, που αποτελεί ένα από τα κύρια συμπτώματα του νέου κινεζικού ιού.

Σε περίπτωση που κάποιος επιβάτης παρουσιάσει συμπτώματα μετά το ταξίδι του ζητείται να μεταβεί άμεσα σε κάποιο νοσοκομείο ώστε να εξεταστεί από γιατρούς και να μπει σε καραντίνα εάν κριθεί απαραίτητο.

Ποια μέτρα λαμβάνονται από τις αεροπορικές εταιρίες;

Οι εταιρίες προσπαθούν να περιορίσουν ακόμη και την επαφή μεταξύ των επιβατών αλλά και την κοινή χρήση αντικειμένων. Οι καμπίνες των αεροσκαφών που ταξιδεύουν στην Κίνα πριν και μετά από την πτήση καθαρίζονται καλά και ψεκάζονται για τον περιορισμό εξάπλωσης των μικροβίων.

Διάφορες εταιρίες που εκτελούν πτήσεις από και προς την Κίνα όπως για παράδειγμα η China Airlines και η τοπική θυγατρική της, Mandarin Airlines, έχουν «μπλοκάρει» την παροχή ζεστών γευμάτων ενώ έχουν περιορίσει τη χρήση αντικειμένων τα οποία έρχονται σε επαφή με τους επιβάτες.

Δεν διαθέτουν στους πελάτες τους κουβέρτες και μαξιλάρια ενώ πετσέτες δίνονται μόνο χάρτινες μίας χρήσης. Επίσης έχουν περιοριστεί η παροχή ακουστικών και η διανομή περιοδικών.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας τα θύματα και κρούσματα συνεχώς αυξάνονται. Οι νεκροί το μεσημέρι της Πέμπτης ανέρχονταν σε 563 και συνολικά έχουν μολυνθεί 28.018 άτομα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact