ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα που ισχύουν από Τετάρτη

Νέοι περιορισμοί θα ισχύσουν από τις 15 Ιουλίου στην είσοδο ξένων επισκεπτών στη χώρα από τον Προμαχώνα.

Ωστόσο, το πρωί της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη  με αφορμή τις νεότερες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού.

Η σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιείται προκειμένου να γίνει μια συνολική επισκόπηση της κατάστασης, καθώς σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 31 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 7 είναι εισαγόμενα και εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σε περίπτωση που η κατάσταση… ξεφύγει με τα εισαγόμενα κρούσματα η κυβέρνηση θα εξετάσει και ένα εναλλακτικό σχέδιο που έχει στο συρτάρι και το οποίο περιλαμβάνει τρεις πυλώνες:

1. Έλέγχους σε όλους όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα από τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

2. Ελέγχους στους εποχικούς εργαζόμενους στη χώρα μας που κυρίως πορέρχονται από βαλκανικές χώρες.

3. Τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες, σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας.

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από Τετάρτη

Σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ, η είσοδος στην ελληνική Επικράτεια από το συνοριακό σημείο ελέγχου του Προμαχώνα επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι τα πρόσωπα που εισέρχονται στη χώρα:

α) έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Ο έλεγχος πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.

β) φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης, στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.

Οι ειδικοί φοβούνται ότι μια πιθανή έξαρση της πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι όχι μόνο θα επιβαρύνει το σύστημα που είναι ήδη εξαιρετικά κουρασμένο από τις πολυήμερες εφημερίες του χειμώνα, αλλά δε θα αφήσει περιθώρια να “αναπνεύσει” το κομμάτι των επιχειρήσεων και του τουρισμού που βλέπει τα πράγματα να είναι δύσκολα για αυτή τη σεζόν.

Μάλιστα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα κι απαγόρευσης των πανηγυριών αν δεν… αραιώσει ο κόσμος και δεν επανέλθει η ατομική ευθύνη. Μιλώντας στο Open TV αναφέρθηκε στα περιοριστικά μέτρα, που θα ανακοινωθούν Δευτέρα ή Τρίτη και θα αφορούν μεταξύ άλλων και στα πανηγύρια. “Τα ελεγκτικά κλιμάκια είναι κάθε μέρα στον δρόμο”, τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι εάν διαπιστωθούν αυτές τις ημέρες παραβάσεις, το αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact