ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τρομάζουν οι προβλέψεις των ειδικών για τα παιδιά

Ο εμβολιασμός των παιδιών άνω των 12 ετών είναι μονόδρομος για να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού στις σχολικές αίθουσες, όπως υπογραμμίζουν οι επιστήμονες σε κάθε ευκαιρία.

Ο κορωνοϊός φαίνεται πως δεν κάνει ούτε ηλικιακές διακρίσεις καθώς όπως αποκάλυψε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στην ιατρική σχόλη πανεπιστήμιου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, στην εκπομπή «κοινωνία Ώρα Mega» τρία παιδιά έχουν ήδη χάσει την ζωή τους από τον ιό.

«Έχουμε τρεις θανάτους σε πολύ μικρά παιδιά, 30 θανάτους για άτομα κάτω των 39 ετών. Σε παιδί 15 χρονών βάλαμε απινιδωτή μετά από κορωνοϊό», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ανήλικους 1 στα 3 κρούσματα

Αυξημένη ανησυχία προκαλεί ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σε παιδιά για την περεταίρω διασπορά του ιού μετά και την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ειδικότερα, 1 στα 3 κρούσματα κορωνοϊού αφορά ανήλικους, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου ο ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα 805 από τα 2.919 συνολικά κρούσματα αφορούν παιδιά και εφήβους ηλικίας 0 – 17 ετών.

Οι προβλέψεις των ειδικών σχετικά με την μετάδοση στα παιδιά τους επόμενους μήνες είναι δυσοίωνες. «Θα έχουμε 300 με 500 παιδιά στα νοσοκομεία. Δεν θέλω να τρομάξω κανένα, αλλά οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν αυτούς τους αριθμούς», είπε επίσης ο κ. Τζανάκης.

Σχέδιο για να υπάρχει κάλυψη σε κλίνες για τα παιδιά

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μάλιστα αποκάλυψε ότι ήδη προβλέπεται ειδικός σχεδιασμός στο εθνικό σύστημα υγείας με αξιοποίηση και του ιδιωτικού τομέα για την περίπτωση που παρουσιαστεί ανάγκη για την νοσηλεία αυξημένου αριθμού παιδιών.

Συγκεκριμένα, υπάρχει σχέδιο για κάλυψη σε κλίνες για τα παιδιά, σε περίπτωση που νοσήσουν και χρειαστούν νοσηλεία. «Τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας επεξεργάζονται τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς αλλά υπάρχει και το plan b αν χρειαστεί», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Να εμβολιάσουν οι γονείς τα παιδιά τους παρότρυνε για άλλη μια φορά ο καθηγηγτής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τονίζοντας πως ο κίνδυνος για τα ανεμβολίαστα παιδιά είναι μεγάλος. «100% δεν υπάρχει τίποτα στην ιατρική. Εγώ αν είχα παιδιά σε αυτή την ηλικία θα τα εμβολίαζα. Ο κίνδυνος είναι μεγάλη αν είναι ανεμβολίαστα», υπογράμμισε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact