ΕΛΛΑΔΑ

Κοσμάς Βίδος εναντίον Εκμετσίογλου: Στην Σμύρνη δεν είδε την καταστροφή των Ελλήνων

Εξαλλος έγινε ο Κοσμάς Βίδος με την Μαρία Εκμεκτσίογλου και την «ασυγκίνητη ξενάγηση στην Πόλη», όπως χαρακτήρισε ο ίδιος το πρώτο επεισόδιο του «Από την Πόλη στην Ανατολή».

«Έχοντας νιώσει πρόσφατα τη συγκίνηση που προκαλεί ακόμη και σήμερα η Σμύρνη στον εξ Ελλάδος επισκέπτη, σοκαρίστηκα από την ασυγκίνητη ξενάγηση στην Πόλη που μας έκανε η Μαρία Εκμεκτσίογλου στο πρώτο επεισόδιο του «Από την Πόλη στην Ανατολή» (Alpha).

Με ένα μόνιμο χαμόγελο ευδαιμονίας και ηδυπάθειας καρφωμένο θαρρείς στο πρόσωπο της, η γεννημένη στην Κωνσταντινούπολη μαγείρισσα συμπεριφερόταν ως παρουσιάστριας Σουηδίας που μπορεί να απολαμβάνει ανέμελα το ηλιοβασίλεμα στην προκυμαία αδιαφορώντας για τις φρικαλεότητες που διεξήχθησαν εκεί επειδή δεν έχει ιστορική μνήμη.

Διότι η σφαγή, η φωτιά, ο διωγμός δεν αφορούσαν τον λαό της. Κάπως έτσι η Εκμεκτσίογλου, αφού δήλωσε «την ιστορική αναδρομή την αφήνω στις πένες των ειδικών, εγώ είμαι μια ταξιδιάρα της γεύσης», περπάτησε στους δρόμους με τα ελληνικά σπίτια αποφεύγοντας επιμελώς να αναφερθεί σε αυτά, προσπέρασε τις ρημαγμένες εκκλησιές – με μια αδιάφορη στάση στην Αγία Φωτεινή «για να πάρω θετική ενέργεια» (!) -, πόζαρε κάτω από το ιστορικά ρολόι κάνοντας λόγο «για ένα από τα 58 ρολόγια που χτίστηκαν επί οθωμανικής περιόδου» αλλά ξεχνώντας να πει ότι λίγα μέτρα πιο πίσω ο μητροπολίτης Χρυσόστομος βρήκε φριχτό θάνατο όταν παραδόθηκε στο αγριεμένο πλήθος.

Προσπέρασε την ελληνική Σμύρνη για να αποθεώσει μια τουρκική μεγαλούπολη. Ακολούθως μαγείρεψε κοτόπουλο ελληνικής φίρμας που «το έφερα από την Ελλάδα γιατί το εμπιστεύομαι». Αυτό ήταν το θέμα, να μείνουν ευχαριστημένοι οι χορηγοί, συνεργάτες, φίλοι, όπως θέλετε πείτε τους, και στις δύο πλευρές του Αιγαίου όπου η μαγείρισσα δραστηριοποιείται.

«Είναι σαν να επιστρέφω στο σπίτι μου που το είχα αφήσει για ένα ταξίδι και που ξαναεπιστρέφω» ανακοίνωσε, πάντα με το ίδια ξελιγωμένο χαμόγελο, από τα μαρτυρικά Αλάτσατα, μια πόλη της οποίας ο αμιγώς ελληνικός πληθυσμός διώχτηκε – το δικό του ταξίδι δεν ήταν ούτε για δουλειές ούτε για αναψυχή – και ποτέ δεν επέστρεψε.

Χωρίς να μπορεί να καταλάβει πως, αν στα μαγειρέματα της με ένα τουρλού κερδίζει τις εντυπώσεις, το ανιστόρητο – άγευστο τουρλού που παρουσίασε στην εκπομπή της δεν τρωγόταν με τίποτε», γράφει στο Βήμα.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact