ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κούλογλου: Έντονη δυσφορία στην Ε.Ε. για την Νέα Δημοκρατία

«Εκφράζεται από τα «αδελφά» κόμματα της ΝΔ και του Ποταμιού»

«Υπάρχει μεγάλη δυσφορία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον τρόπο που αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση η αντιπολίτευση, γιατί όλοι ξέρουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εμείς ξέρουμε στην Ελλάδα, ότι η αντιπολίτευση ψήφισε τα μνημόνια και ήξερε πολύ καλά τι ψήφιζε» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου στο Πρακτορείο fm.

«Όλοι ξέρουμε, επίσης, ότι το ασφαλιστικό -που είναι το πολύ μεγάλο θέμα- είναι μία βραδυφλεγής βόμβα, που υπάρχει εδώ και χρόνια και καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν τολμούσε να το αγγίξει και ενώ τα ξέρουν όλα αυτά, κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση» είπε ο κ. Κούλογλου, διευκρινίζοντας ότι η «ευρωπαϊκή δυσαρέσκεια» στην ελληνική αντιπολίτευση εκφράζεται από τα «αδελφά» κόμματα της ΝΔ και του Ποταμιού.

Σε ό,τι αφορά την αίτηση των αρμόδιων ελληνικών αρχών για άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Κούλογλου στο πλαίσιο δίωξης που εκκρεμεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ο ευρωβουλευτής διευκρίνισε ότι η υπόθεση αφορά σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοτο “tvxs”, το οποίο δεν υπέγραφε ο ίδιος και το οποίο «ήταν ένα άρθρο ήπια γραμμένο, δεν ανέφερε ονόματα απλώς πέντε δεσμοφύλακες των φυλακών Πατρών- εκεί αναφερόταν το άρθρο- έκαναν μήνυση, η οποία κανονικά θα έπρεπε να πάει στο αρχείο».

«Από σπόντα είμαι παράπλευρη απώλεια μίας διαμάχης μεταξύ δύο ομάδων δεσμοφυλάκων στις φυλακές της Πάτρας» είπε ο κ. Κούλογλου, σημειώνοντας ότι το επίμαχο δημοσίευμα απλώς αναδημοσίευε ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστών σωματείων της Πάτρας για τους ισχυρισμούς δεσμοφύλακα, ότι τον είχαν τιμωρήσει χωρίς λόγο, για συνδικαλιστικές δράσεις.

Ο ευρωβουλευτής εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που παρουσιάστηκε το θέμα σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης και κυρίως στο διαδίκτυο, «ότι μου ήραν την ασυλία και ήταν έτοιμοι να έλθουν να με πάρουν με χειροπέδες από το σπίτι, χωρίς να ειπωθεί ποια είναι η υπόθεση και χωρίς να ειπωθεί ότι οποιοσδήποτε ευρωβουλευτής έχει δικαστική εκκρεμότητα στη χώρα του -αυτή μπορεί να αφορά ποινικές ή αστικές υποθέσεις ή διοικητικές διαμάχες- πρέπει για να δικαστεί, να φτάσει δηλαδή στην έδρα του δικαστηρίου, όχι στο εδώλιο του κατηγορουμένου, πρέπει να αρθεί η ασυλία».

Μάλιστα, εκτίμησε ότι η υπόθεση έχει και πολιτικές παραμέτρους, καθώς, όπως είπε, «η τακτική είναι να πούμε ότι όλοι το ίδιο είμαστε, για να αίρουν την ασυλία του Κούλογλου κι αυτός σαν τους άλλους είναι».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact