ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κούρεμα» με την ψιλή στα φορολογικά πρόστιμα -Τα μαζεύουν για να μπορέσουν να εισπράξουν

Ούτε χρόνος δεν πέρασε από τη ψήφιση του πλαισίου για τα φορολογικά πρόστιμα- και μάλιστα με άγριους καυγάδες στη Βουλή μεταξύ του τότε υπουργού Οικονομικών και βουλευτών- και η ΓΓΔΕ ετοιμάζεται να τα «ξηλώσει» ή μάλλον να τα «κουρέψει», αφού διαπιστώνεται ότι αντί να αυξάνονται τα έσοδα, «φουσκώνουν» οι οφειλές προς την εφορία! Είναι ενδεικτικό ότι από τα περίπου 70 δισ. ευρώ οφειλών που λιμνάζουν στις εφορίες, εισπράξιμα εκτιμάται ότι δεν είναι ούτε το 20%.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το «κούρεμα», που θα στηριχθεί στο πόρισμα της Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί, θα αφορά και στο ύψος των προστίμων και στα χρονικά ορόσημα για την κλιμάκωση τους. Ειδικότερα, στο στόχαστρο μπαίνουν τα πρόστιμα που προσαυξάνουν κάθε οφειλή φόρου κατά 10%, 20% ή 30% σε περίπτωση καθυστέρησης εξόφλησης για 2, 12 ή 24 μήνες αντίστοιχα, καθώς επίσης και ο διπλασιασμός της οφειλής σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης απόδοσης παρακρατούμενου φόρου.

Αυτό είναι το. καρότο, γιατί υπάρχει και το. μαστίγιο, τουλάχιστον όσον αφορά στους μεγάλους οφειλέτες ήτοι όσους χρωστάνε πάνω από 300.000 ευρώ, στους οποίους θα εξαντληθεί η αυστηρότητα των φορολογικών Αρχών. Συγκεκριμένα, τα δικαστικά τμήματα θα αναζητήσουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους προκειμένου να προχωρήσουν σε κατασχέσεις, θα προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί που έχουν «κολλήσει» για διάφορους λόγους, ενώ θα ξεκινήσουν και οι αγωγές καταδολίευσης εναντίον όσων οφειλετών μεταβιβάζουν τα περιουσιακά τους στοιχεία για να γλιτώσουν τις κατασχέσεις.

Οσον αφορά στους μικρούς οφειλέτες, θα υπάρχει επιεικέστερη αντιμετώπιση και αυτό αναμένεται να αποτυπωθεί στο νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών, που θα προβλέπει έως και 100 δόσεις, «κούρεμα» έως και 90% σε πρόστιμα και προσαυξήσεις, μείωση έως και 50% στο επιτόκιο των προσαυξήσεων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι βαίνουν προς κατάργηση όλες οι ποινικές διαδικασίες για τους οφειλέτες του Δημοσίου

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Οι Τούρκοι βγάζουν 82 πλοία σε Αιγαίο και Μεσόγειο – Η Ελλάδα περιμένει διάλογο;

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε άσκηση με την…

Έρχεται «κόφτης» στα SMS εξόδου και μετακίνηση εμβολιασμένων από νομό σε νομό;

Αυτά τουλάχιστον προαναγγέλλουν οι «ειδικοί»! «Φωτιές» άναψε η…

Πρωτοφανείς εικόνες: Γέμισε στρατιώτες το Καπιτώλιο

Απίστευτες οι εικόνες που κάνουν το γύρο του…

«Χαστούκι»-προειδοποίηση από τα ΗΑΕ στον Ερντογάν!

Ηχηρό μήνυμα έστειλαν τα ΗΑΕ στη Τουρκία. Την…

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Ν. Χαρδαλιάς την Παρασκευή

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως όλα θα σταθμίζονται μέχρι…

Το διασκεδάζουν οι παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα

Ιδιαίτερος λόγος έχει γίνει για τις συνθήκες και…

Οι επιστήμονες προβλέπουν τι θα γίνει με τον κορονοϊό σε 10 χρόνια

Σαν ένας ιός κοινού κρυολογήματος – που μάλιστα…
contact