ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμαστοί ποδηλατόδρομοι: Θα λύσουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Λονδίνου;


Ένα φιλόδοξο σχέδιο που θα εκπονηθεί σε βάθος εικοσαετίας, θα μπορούσε να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Λονδίνου. Πρόκειται για ένα δίκτυο ποδηλατόδρομων που θα βρίσκονται σε σημεία πάνω από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της βρετανικής πρωτεύουσας…

Με αρχιτέκτονα τον σερ Νόρμαν Φόστερ, λάτρη του ποδηλάτου και σχεδιαστή του νέου σταδίου του Γουέμπλεϊ, ένα νέο φιλόδοξο σχέδιο πρόκειται σύμφωνα με τους εμπνευστές του να λύσει σε βάθος χρόνου με οικονομικό τρόπο το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Λονδίνου!

Οι  νέοι δρόμοι για ποδήλατα που φέρουν την ονομασία «SkyCycle», αφού οι ποδηλάτες σχεδόν θα «αγγίζουν τον ουρανό», θα είναι κατασκευασμένοι σε μεγάλο ύψος πάνω από το σιδηροδρομικό δίκτυο της πόλης.Οι δρόμοι ειδικά για ποδηλάτες θα βρίσκονται σε τρεις ορόφους, θα υπάρχουν δέκα διαφορετικοί δρόμοι σε κάθε όροφο και υπολογίζεται ότι θα τους διασχίζουν 12.000 ποδηλάτες ανά ώρα!

Ήδη η πρώτη φάση κατασκευής του πρωτότυπου σχεδίου παίρνει «σάρκα και οστά» στο ανατολικό Λονδίνο, με έναν ποδηλατόδρομο που ξεκινά από τα ανατολικά της πόλης και θα καταλήγει στον σιδηροδρομικό σταθμό Liverpool Street. Η έκταση του δρόμου αυτού θα είναι τέσσερα μίλια και το κόστος του υπολογίζεται στα 220 εκατομμύρια λίρες.

Πάντως, αν κάποιοι θεωρούν το κόστος ακριβό, οι εμπνευστές του σχεδίου, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε βάθος εικοσαετίας, δηλώνουν ότι το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο από την κατασκευή νέων αυτοκινητόδρομων και σηράγγων, ενώ έχουν υπολογίσει ότι οι ποδηλάτες κερδίζουν 29 λεπτά χρόνου από την διαδρομή τους!

Το δίκτυο αυτό των δρόμων, ειδικά για ποδηλάτες, θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα και γι’ άλλες χώρες στον κόσμο, τονίζει ο διάσημος αρχιτέκτονας Νόρμαν Φόστερ, αλλά υπάρχει και ο αντίλογος…  Η οργάνωση για τους ποδηλάτες CTC εκφράζει τις επιφυλάξεις της για την ασφάλεια που θα έχουν οι ποδηλάτες, οδηγώντας σε μεγάλο ύψος και αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο των ανέμων.

Ο εκπρόσωπος των βρετανικών σιδηροδρόμων χαιρέτισε το νέο εγχείρημα του αρχιτεκτονικού γραφείου «Φόστερ και συνεργάτες» και τόνισε ότι οι νέοι ποδηλατόδρομοι θα διευκολύνουν την μεταφορά και τις μετακινήσεις στο πολύβουο Λονδίνο!
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact