ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κρυφή λειτουργία Google Maps σου δείχνει πού πάρκαρες

Πώς θα βρω το αυτοκίνητό μου: Σε ενδιαφέρει!

Το να ξεχάσει κανείς πού έχει παρκάρει είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, πόσο μάλλον όταν το έχει κάνει στους δρόμους μιας μεγαλούπολης, σε μια θέση που δεν έχει συνηθίσει να σταθμεύει ή περιοχή που συνήθως δεν επισκέπτεται στην καθημερινότητά του. Τη λύση και σε αυτό το μικρό πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει διακιολογημένα δυσανάλογα μεγάλο εκνευρισμό έρχονται να δώσουν για άλλη μια φορά τα smarthphones και ακόμη περισσότερο οι εφαρμογές τους.

Αναμφίβολα μια από τις κορυφαίες εφαρμογές για χρήση και στο αυτοκίνητο είναι οι Χάρτες της Google, οι γνωστοί Google Maps που υποβοηθούν τον οδηγό ενός οχήματος ποικιλοτρόπως, όπως το να φτάσει σε ένα σημείο χρησιμοποιώντας την ταχύτερη διαδρομή ή να το κάνει αυτό χρησιμοποιώντας τον δρόμο που θα του χαρίσει την μικρότερη δυνατή κατανάλωση.

Υπάρχουν όμως και άλλες πολύ χρήσιμες λειτουργίες, όπως το να βρείτε θέση παρκαρίσματος σε μία άγνωστη περιοχή.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία χαρακτηρίζεται από το σύμβολο P (Parking) στους χάρτες και αναφέρει που βρίσκονται οι κοντινοί χώροι στάθμευσης και εάν υπάρχει ελεύθερη θέση. Από την άλλη, υπάρχει μία «κρυφή» λειτουργία που μπορεί να κάνει την ζωή σας ακόμα πιο εύκολη και αφορά τους ξεχασιάρηδες. Και είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει αρκετό κόσμο, καθώς «μαρκάρει» στον χάρτη την τοποθεσία που έχετε αφήσει το αυτοκίνητό σας παρκαρισμένο.

Για να χρησιμοποιήσετε την συγκεκριμένη λειτουργία θα πρέπει να πατήσετε την μπλε κουκκίδα που δείχνει τη θέση σας στον χάρτη και να επιλέξετε το σημείο ως «Ορισμός θέσης στάθμευσης». Στη συνέχεια, η θέση στάθμευσης του αυτοκινήτου σας θα συμβολίζεται με μία κίτρινη κουκκίδα και το γράμμα «P». Το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός είναι να κατευθυνθεί προς την κίτρινη κουκκίδα, ακολουθώντας την διαδρομή πεζών που θα του βγάλει το Google Maps και να βρει το αυτοκίνητό του.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact