ΚΟΣΜΟΣ

Ξανά απο την αρχή – Τραμπ: «Είμαστε έτοιμοι αν ο Κιμ κάνει κάποια βλακεία…»

Μετά την ακύρωση της πολυαναμενόμενης Συνόδου Κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε στην προηγούμενη επιθετική ρητορική του, λέγοντας ότι ο αμερικανικός στρατός είναι «πιο έτοιμος από ποτέ αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιλέξει να κάνει κάτι ανόητο, ενώ το ίδιο έτοιμος είναι και ο στρατός της Ιαπωνίας και της Νότια Κορέας».

Αναλυτικότερα, σχολιάζοντας την απόφαση του ο Τραμπ δήλωσε «ο στρατός μας, ο οποίος είναι μακράν ο πιο ισχυρός στον κόσμο, είναι σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, στην περίπτωση που ο Κιμ προβεί σε κάποια ‘βλακώδη και απερίσκεπτη’ ενέργεια».

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τις εξελίξεις στο Κορεατικό «αποτυχία», αλλά εξέφρασε την ελπίδα για θετικό αποτέλεσμα.

«Αν και όταν ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιλέξει να ξεκινήσει εποικοδομητικό διάλογο, περιμένω», δήλωσε ο Τραμπ.

Ο λόγος για τον οποίο ο Τραμπ ακύρωσε την Σύνοδο Κορυφής

Η αντίδραση της Πιονγκγιάνγκ στις δηλώσεις του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» κι οδήγησε τον Λευκό Οίκο στη ματαίωση της Συνόδου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, δήλωσε δημόσια αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Πενς σχετικά με τη Βόρεια Κορέα ανόητες αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι δύο χώρες θα μπορούσαν να συναντηθούν είτε σε μια σύνοδο είτε σε μια πυρηνική αντιπαράθεση.

Ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επισήμανε ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα για ειρήνη με την Πιονγκγιάνγκ, αλλά η Βόρεια Κορέα πρέπει να αλλάξει τη ρητορική της προκειμένου αυτό να επιτευχθεί.

«Υπάρχει μια πίσω πόρτα που παραμένει ανοικτή εάν οι Βορειοκορεάτες είναι πρόθυμοι να την περάσουν. Ωστόσο, περιλαμβάνει κάποια αλλαγή στην ρητορική τους… το λιγότερο» υπογράμμισε ο αξιωματούχος.

Φοβούνται αντίποινα του Κιμ Γιονγκ Ουν για την απόφαση Τραμπ

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν συναντήθηκε εκτάκτως με τον σύμβουλό του σε θέματα ασφαλείας και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους, μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού ομολόγου του, Ντόναλντ Τραμπ, ότι ματαιώνει τη σύνοδο κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Γιουν Γιουνγκ-τσαν, ο εκπρόσωπος Τύπου του Γαλάζιου Οίκου –της Νοτιοκορεατικής προεδρίας– ανέφερε ότι ο Μουν κάλεσε μεταξύ άλλων τον υπουργό Εξωτερικών, τον υπουργό Άμυνας, τον προσωπάρχη του και άλλους αξιωματούχους.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact