ΔΙΑΦΟΡΑ

Ξενοδοχεία στο χείλος των γκρεμού

Τα ξενοδοχεία που ακολουθούν σίγουρα δεν ενδείκνυνται για άτομα που πάσχουν από υψοφοβία, αλλά ανταμείβουν με θέα που κόβει την ανάσα μιας στην κυριολεξία στο χείλος των γκρεμών.

Hotel Caesar Augustus, Κάπρι, Ιταλία

 

 

 

Η πιο εντυπωσιακή θέα σε ολόκληρο το νησί. Κρεμασμένο σε λόφο, 300 μέτρα πάνω από τον κόλπο της Νάπολης, με 53 απόλυτα chic δωμάτια και σουίτες αλλά και ολοκαίνουρια πισίνα υπερχείλισης δύο επιπέδων. Αν το αντέχει η τσέπη σας, κάντε κράτηση στην Farouk Suite που επέμενε να κλείνει ο βασιλιάς της Αιγύπτου όλο το χρόνο, ακόμα κι αν την επισκεπτόταν για λίγες εβδομάδες.

Parador de Ronda, Ρόντα, Ισπανία

 

 

 

H Ρόντα είναι μια εντυπωσιακή πόλη της Ανδαλουσίας που σχεδόν αιωρείται σε υψόμετρο 760 μέτρων πάνω από τη θάλασσα. Το ξενοδοχείο Parador de Ronda βρίσκεται στην άκρη του φαραγγιού που δημιουργεί ο ποταμός Guadalevin και χωρίζει την πόλη στα δυο. Δεν υπάρχει γωνιά στο κατάλυμα από τη πισίνα και τους κήπους μέχρι τα δωμάτια και τα εστιατόρια που να μην προσφέρουν πανοραμική άποψη του φαραγγιού El Tajo. Για να αντιληφθεί κανείς το πόσο επικίνδυνα ακροβατεί το ξενοδοχείο στην άκρη του γκρεμού θα πρέπει να το δει από μακριά.

Green Magic Nature Resort, Κεράλα, Ινδία

 

 

 

Θα περνούσατε μια νύχτα πάνω σε ένα δέντρο στη Νότια Ινδία στην καρδιά του τροπικού πυκνού δάσους Wayanad; Αν ναι, στα δωμάτια σας θα φτάνατε περπατώντας πάνω σε μια αερογέφυρα από ζαχαροκάλαμα, τα οποία έχουν κατασκευαστεί από μπαμπού, φύλλα κοκοφοίνικα και ίνες καρύδας. Όλοι οι επισκέπτες καλούνται να φυτέψουν ένα δενδρύλλιο.

3100 Kulmhotel Gornergrat, Ζερμάτ, Ελβετία

 

 

 

Στα 3000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι το ψηλότερο ξενοδοχείο στις Ελβετικές Άλπεις. Δεν είναι τυχαίο πως οι πιο φανατικοί θαμώνες του είναι ορειβάτες, skiers το χειμώνα και αστρονόμοι. Τα δωμάτια και οι σουίτες του έχουν τα ονόματα 29 κορυφών από τα γύρω βουνά. Όλα τους προσφέρουν θέα πως τις κορυφές των Μonte Rose και Matterhorn.

Rifugio Torre di Pisa, Cavignon Peak, Val di Fiemme, Ιταλία

 

 

 

Οι ορειβάτες πρέπει να περπατούν το λιγότερο δύο ώρες για να φτάσουν στο Rifugio Torre Di Pisa, το μόνο κατάλυμα στο βουνό Latemar στους ιταλικούς δολομίτες. Είναι σκαρφαλωμένο στην κορυφή Cavignon Peak και το όνομά του το έχει πάρει από ένα βράχο που βρίσκεται πολύ και μοιάζει με το Πύργο της Πίζας. Παρά το γεγονός ότι το καταφύγιο παρέχει μόνο ένα κοινόχρηστο μπάνιο μεταξύ των 20 κλινών του, χρησιμεύει ως μια ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τα πολλά μονοπάτια της περιοχής.

Whitepod Hotel, Les Cerniers, Σουηδία

 

 

 

Ξενοδοχείο που μπορούν να το προσεγγίσουν λίγοι. Τόσο λόγω του κόστους όσο και από άποψη τοπογραφίας. Πρόκειται σε ένα pod hotel που λειτουργεί μόνο το χειμώνα. Βρίσκεται στα Les Cerniers, ένα μικρό χωρίο στους πρόποδες του βουνού Dents du Midi στην Σουηδία. Το White Pod δεν είναι ακόμη ένα ξενοδοχείο στο πάγο. Είναι το μοναδικό, οικολογικό παγωμένο ξενοδοχείο το οποίο προσφέρει  μια άνευ προηγουμένου διαμονή για camping στους πάγους.

Τόσο κοντά στην φύση, σε ταυτόχρονα άσπρο φουτουριστικό τοπίο με φυσικό φωτισμό από το βόρειο σέλας το οποίο μπορεί να κανείς να δει από τις σκηνές-ιγκλού, οι οποίες διαθέτουν όταν το θες διάφανο ταβάνι-ουρανό. Οι σκηνές είναι εξοπλισμένες με σόμπες με ξύλα, με ζεστές κουβέρτες, χαλιά, λικέρ και κονιάκ στο mini-bar.  Κατασκήνωση στους πάγους με φως το βόρειο σέλας, με μουσική τον αέρα που χτυπά στους πάγους και τους βράχους και ατμόσφαιρα από το καπνό των καμινάδων των άσπρων σκηνών.

Jade Screen Hotel, Yuping Peak, Επαρχία Anhui, Κίνα

 

 

 

Είναι το μοναδικό ξενοδοχείο στο Όρος Χουανγκσάν, προστατευόμενο μνημείο της της UNESCO. Οι επισκέπτες  συρρέουν εδώ για να δουν από κοντά ένα από τα διάσημα και θρυλικά βουνά της Κίνας (σαν το δικό μας Όλυμπο) μιας και πρωταγωνιστεί σε δεκάδες θρύλους και λογοτεχνικά κείμενα. Για να φτάσετε στο ξενοδοχείο η καλύτερο επιλογή είναι μέσω του τελεφερίκ, αλλά οι πιο περιπετειώδεις προτιμούν να περπατήσουν περίπου τρεις ώρες. Το εγχείρημα αποκτά ακόμα μεγαλύτερες και πιο επικές διαστάσεις αν ξέρετες πως όλες σχεδόν οι προμήθειες του ξενοδοχείου φτάνουν με αυτόν τον τρόπο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact