ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξεπουπούλιασαν τον ΠΑΟΚ και έκαναν «δωράκι» στον Ολυμπιακό

Μπροστά σε περισσότερους από 30.000 οπαδούς του, ο Παναθηναϊκός «πάτησε» τον ΠΑΟΚ και τον νίκησε 2-0 δείχνοντας πως η ομάδα του Δώνη είναι ικανή για μεγάλα πράγματα!

Ο ανώτερος Παναθηναϊκός πήρε μία μεγάλη νίκη με 2-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ, «κλείδωσε» την παρουσία του στα πλέι οφ και πλέον πηγαίνει στα ματς των προημιτελικών του Κυπέλλου κόντρα στον Δικέφαλο (το πρώτο την Τετάρτη στην Τούμπα) με τρομερή ψυχολογία.

Κάθεσαι βλέπεις τον Παναθηναϊκό με τον ΠΑΟΚ (2-0), πρεσάρουν οι πράσινοι σαν παλαβοί.

Διόλου παράλογο, άμπαλος είναι ο Εσίτι, αργός είναι ο Μίσιτς, ο Μαουρίσιο κι ο Βιεϊρίνια ακόμη προσαρμόζονται, στην κόντρα θα το πας, πού θα το πας; Στην τεχνική που, πλην Ζαχίντ, σου λείπει ή στη δύναμη που, πλην Ινσούα, σου διαφεύγει;

Οι Πράσινοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο, όμως βρήκαν τα γκολ που δικαιούνταν με πέναλτι του Μακέντα στο 49’ και ωραίο τελείωμα του Χατζηγιοβάνη στο 56’. Οι ασπρόμαυροι ήταν κάκιστοι και δέχθηκαν τρομερή πίεση στο ΟΑΚΑ, ενώ παρότι ισορρόπησαν το ντέρμπι μετά το 60’ και τις αλλαγές του Αμπέλ Φερέιρα, δεν κατάφεραν να βρουν ούτε γκολ.

Ο Γιώργος Δώνης έκανε άριστο κοουτσάρισμα για ακόμα ένα ντέρμπι, ενώ εκτός από τους σκόρερ εξαιρετικοί για το Τριφύλλι ήταν οι Διούδης, Σένκεφελντ, Ζαχίντ, Νάγκι και Ινσούα. Το Τριφύλλι έχει πέντε σερί νίκες και έξι μαζί με το Κύπελλο, ενώ δεν έχει δεχθεί ούτε γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Ανώτερος ο Παναθηναϊκός, γκολ με… χέρι ο Μακέντα

Έτσι έπαιξαν…

Ο Γιώργος Δώνης δεν άλλαξε το 4-2-3-1 για τον Παναθηναϊκό. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης με τους Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Ινσούα από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή οι Κουρμπέλης και Δώνης με τον Νάγκι δεξιά, τον Χατζηγιοβάνη αριστερά και τον Ζαχίντ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Φεντερίκο Μακέντα.

Στον αντίποδα, ο Αμπέλ Φερέιρα επί της ουσίας επέλεξε έναν ίδιο σχηματισμό για τον ΠΑΟΚ. Κάτω από τα δοκάρια ο Ζίβκοβιτς, με τους Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα και Γιαννούλη από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στον άξονα οι Εσίτι και Μαουρίσιο, μπροστά τους ο Μίσιτς και οι Βιεϊρίνια και Λημνιός στα άκρα, ως στηρίγματα του Σφιντέρσκι.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης (71’ Ανουάρ), Δώνης, Χατζηγιοβάνης (76’ Νούνες), Νάγκι, Ζαχίντ (83’ Μπουζούκης), Μακέντα

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίτσιο, Εσίτι (60’ Μπίσεσβαρ), Λημνιός, Βιεϊρίνια (71’ Πέλκας), Σφιντέρσκι (71’ Άκπομ)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact