ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύπρος: Δεν τίθεται θέμα μείωσης των μισθών στο δημόσιο


«Η κυβέρνηση έχει λάβει σειρά μέτρων με στόχο τη μείωση και συγκράτηση του συνολικού μισθολογίου του δημοσίου τομέα»

Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε πως ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ενώ κατέστησε σαφές ότι δεν τίθεται θέμα περαιτέρω μείωσης των μισθών στο δημόσιο τομέα, πέραν από τις μειώσεις που είχαν επιβληθεί στο παρελθόν, ειδικά όταν οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας τηρούνται στο έπακρο.

Το θέμα προέκυψε από δηλώσεις του προέδρου του Δημοσιονομικού συμβουλίου, Δημήτρη Γεωργιάδη, στην εφημερίδα «Σημερινή», ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι τώρα είναι «ευκαιρία για διόρθωση του κρατικού μισθολογίου», κάτι που είχε ποστηρίξει η επικεφαλής της τρόικας, Ντέλια Βελκουλέσκου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως «η κυβέρνηση έχει λάβει σειρά μέτρων με στόχο τη μείωση και συγκράτηση του συνολικού μισθολογίου του δημοσίου τομέα, μέσω της παγιοποίησης των προσλήψεων και των αυξήσεων», ενώ προσέθεσε πως «την ίδια ώρα η κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη μέτρων διαρθρωτικού χαρακτήρα που θα διασφαλίσουν σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα τη βιωσιμότητα του μισθολογίου του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα».

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ακόμα πως «ο κ. Δημήτρης Γεωργιάδης, ως πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, έχει απόλυτο δικαίωμα και υποχρέωση να εκφράζει ελεύθερα τις δικές του απόψεις».
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact