ΕΛΛΑΔΑ

Κύπρος: Χωρίστηκαν πριν από 57 χρόνια, όμως η βιολογική της μητέρα δεν θέλει ούτε να τη δει!


Η απίστευτη ιστορία της 57χρονης Βρετανίδας, Σούζαν Αν Τοφτ, που γεννήθηκε στην Κύπρο αλλά δεν γνώρισε ποτέ τους γονείς της – Ο πατέρας της ήταν Τουρκοκύπριος, η μητέρα της Ελληνοκύπρια και γεννήθηκε λίγο μετά την τουρκική εισβολή

Η Σούζαν Άν Τόφτ γεννήθηκε ακριβώς έναν χρόνο μετά τη τουρκική εισβολή στη Κύπρο στις 19 Ιουλίου 1957. Ήταν ο καρπός του έρωτα μιας Ελληνοκύπριας και ενός Τουρκοκύπριου. Έρωτας που δεν είχε μέλλον στις συνθήκες εκείνης της εποχής όταν οι Ελληνοκύπριοι πολεμούσαν για ένωση με την Ελλάδα και οι Τουρκοκύπριοι στήριζαν τη βρετανική αποικιοκρατία.

Η Σούζαν εγκαταλείφθηκε από την μητέρα και τον πατέρα της στο νοσοκομείο της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Κανένας από τους δύο γονείς δεν την ήθελε καθώς τράβηξαν τον δρόμο τους ο ένας με τον γάμο του με μια τουρκοκύπρια και η άλλη με έναν ελληνοκύπριο. Σήμερα έχουν οικογένειες παιδιά και εγγόνια.

Την Σούζαν την υιοθέτησε ένα ζευγάρι βρετανών και την πήραν μαζί τους στο Λονδίνο. Ο θετός της πατέρας ήταν τότε στρατιώτης στη Κύπρο και δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στην υιοθεσία αφού κανένας δεν ήθελε ένα παιδί που γεννήθηκε από τον αφύσικο έρωτα ενός τουρκοκύπριου και μιας ελληνοκύπριας.
 
Ούτε να τη δει

Η Σούζαν ήρθε στη Κύπρο αναζητώντας τις ρίζες της. Κατάφερε να βρει τα ίχνη της μητέρας της αλλά και του πατέρα της. Διευθέτησε να συναντηθεί με την ελληνοκύπρια μητέρα της αλλά τελικώς συναντήθηκε με μια θεία της, η οποία την πληροφόρησε ότι η βιολογική της μητέρα δεν θέλει να την δει. Κανένας από το περιβάλλον της φαίνεται να μην γνωρίζει εκείνη την ιστορία του 1957 με τον Τουρκοκύπριο Αλί Μουχάμετ. Η βιολογική μητέρα φοβάται ότι θα ανατραπεί ολόκληρη η ζωή της η οποία χτίστηκε πάνω σε αυτό το μυστικό.

Η Σούζαν είχε ξανάρθει στη Κύπρο πριν από 12 χρόνια θέλοντας να συναντηθεί με την μητέρα της Μαρούλα αλλά και πάλι εισέπραξε άρνηση. Τώρα βρίσκεται στα κατεχόμενα και σύμφωνα με τη τουρκοκυπριακή εφημερίδα Havadis πρόκειται να συναντηθεί για πρώτη φορά με τον πατέρα της.

Η Σούζαν σε συνέντευξη της στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα δικαιολογεί την μητέρα της που την εγκατέλειψε όταν ήταν μόλις 6 εβδομάδων. Ήταν τότε μόλις 17 χρονών. Χριστιανή αυτή και Μουσουλμάνος ο πατέρας. Γόρδιος δεσμός. Δεν μπορούσαν να παντρευτούν. 

Οι θετοί γονείς της Σούζαν χώρισαν και τότε της αποκάλυψαν ότι δεν ήταν δικό τους παιδί. Ωστόσο η θετή της μητέρα δεν ήθελε να την βοηθήσει να βρει τους βιολογικούς της γονείς. Η Σούζαν ήρθε στη Κύπρο το 2002 και μέσω των εφημερίδων και των τηλεοπτικών καναλιών αναζητούσε τους γονείς της.

Όπως δήλωσε: «Η μητέρα μου έκλαψε πολύ όταν έμαθε ότι βρισκόμουνα στην Κύπρο και την έψαχνα, αλλά όπως είπε στη θεία μου, η οικογένεια της σήμερα, δεν ξέρει για μένα και το παρελθόν της, ούτε ήθελε να μάθουν, γι’ αυτό και αρνήθηκε να με συναντήσει».

Η Σούζαν προσπάθησε και δεύτερη φορά να συναντήσει τη μητέρα της και πάλι όμως η απάντηση ήταν αρνητική. Όλα αυτά τα χρόνια η Σούζαν γνώρισε τις δύο αδελφές της μητέρας της και τα ξαδέλφια της αλλά όχι τη μητέρα και τα αδέλφια της. Έμαθε ακόμα ότι το όνομα που της είχαν δώσει όταν γεννήθηκε ήταν Χρυστάλλα.

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact