ΓΥΝΑΙΚΑ

Κυτταρίτιδα ώρα μηδέν

Η κυτταρίτιδα ταλαιπωρεί περίπου 9 στις 10 γυναίκες και προσδίδει στο δέρμα μια ανάγλυφη μορφή κυρίως σε γλουτούς, μηρούς, κοιλιά, μπράτσα αλλά και τις γάμπες. Πρόκειται για εναπόθεση νερού και λίπους μεταξύ δέρματος και υποδόριου ιστού.

Ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και τα λιποκύτταρα διογκώνονται και συσσωρεύονται κάτω από το δέρμα. Η καλύτερη προσέγγιση είναι εκείνη που τη χτυπά ταυτόχρονα μέσα από πολλά μέτωπα: τις στοχευμένες θεραπείες στο δέρμα που μικραίνουν τα λιποκύτταρα και βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία αλλά και με αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Οι τύποι της κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα έχει πολλές μορφές. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν διάφορες θεραπείες και η καθεμία ενδείκνυται για συγκεκριμένο τύπο κυτταρίτιδας. Ενδεικτικά, υπάρχουν 3 στάδια:

Στάδιο 1: Η κυτταρίτιδα είναι ορατή μόνο μετά από «τσίμπημα» της περιοχής και τη βλέπουμε και σε αδύνατες κοπέλες.
Στάδιο 2: Ο φλοιός πορτοκαλιού είναι εμφανής μόνο σε όρθια θέση του σώματος.
Στάδιο 3: Το πρόβλημα είναι πιο εκτεταμένο και φαίνεται ακόμα και όταν η γυναίκα είναι ξαπλωμένη.

Οι θεραπείες

Η μέθοδος Cavitation RF (για στάδια 2, 3): Η πιο σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας θεωρείται ιδανική όλο το χρόνο. Χρησιμοποιούμε εστιασμένους υπερήχους στην προβληματική περιοχή, με στόχο το παγιδευμένο λίπος να υγροποιηθεί και να αποβληθεί από τον οργανισμό με το λεμφικό σύστημα. Η θεραπεία Cavitation RF συνδυάζει στην ίδια κεφαλή υπερήχους και ραδιοσυχνότητες, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα λιπόλυση και σύσφιγξη εντελώς ανώδυνα και ατραυματικά. Απαιτούνται 8-10 συνεδρίες, μία ανά εβδομάδα.

Το λεμφικό μασάζ ή λιπομασάζ (για στάδια 1, 2, 3). Η τεχνική βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου στην πάσχουσα περιοχή και εφαρμόζεται με την ειδική κεφαλή λεμφικού μασάζ της θεραπείας Cavitation RF. Συνήθως συνοδεύει την κυρίως θεραπεία (π.χ. Cavitation RF). Το πλεονέκτημά της είναι ότι η πίεση που ασκείται μηχανικά στους ιστούς δεν μπορεί να επιτευχθεί εξίσου καλά με το ανθρώπινο χέρι. Απαιτούνται τουλάχιστον 10 συνεδρίες, δύο ανά εβδομάδα.

Η μεσοθεραπεία λιπόλυσης και σύσφιγξης (για στάδια 1 &2): Κάνουμε έγχυση ουσιών (με ενέσεις ή τη μικροσυσκευή Dermapen) κάτω από την επιδερμίδα, ώστε αυτές να δράσουν στον υποδόριο ιστό. Τα συστατικά περιλαμβάνουν φωσφατιδυλοχολίνη, αμινοξέα, και αντιοξειδωτικούς παράγοντες. Συνιστώνται τουλάχιστον 6-8 συνεδρίες ανά 10-14 ημέρες.

Το Laser Smartlipo (για στάδιο 2 & 3): Είναι ιδανικό σε περιπτώσεις επίμονης κυτταρίτιδας αλλά και όταν θέλουμε ταυτόχρονα λιπογλυπτική. Ο ειδικός αναρροφά το λίπος με μια πολύ λεπτή κάνουλα και σμιλεύει την περιοχή. Η μέθοδος γίνεται με τοπική αναισθησία. Το καλοκαίρι μπορείτε να πάτε στη θάλασσα μετά από 4 μέρες. Απαιτείται μόνο μία επίσκεψη.

Η πρόληψη

Η κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, οι ορμόνες (για παράδειγμα τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων στην εγκυμοσύνη), το κάπνισμα, η προδιάθεση, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η τάση για κατακράτηση δρουν επιβαρυντικά. Γι’ αυτό χάνουμε αργά και σταθερά το περιττό βάρος, ώστε να μειωθεί το μέγεθος των λιποκυττάρων χωρίς να χαλαρώσει το δέρμα. Επίσης, ακολουθούμε υγιεινή διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και άφθονο νερό. Τέλος, κάνουμε συστηματικά γυμναστική που ενδυναμώνει το συνδετικό ιστό του δέρματος και βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία.

Πηγή: mednutrition.gr
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact