ΑΠΟΨΕΙΣ

Το Κυνικό εμπάργκο του Πούτιν

Κατάλαβες τώρα, Γάτε, πως έχει το πράγμα;
Ο Πούτιν φταίει για όλα!
Με ρωτάς γιατί;
Μα, επειδή τον πλάκωσαν στις σφαλιάρες και αυτός αμύνθηκε!!
Που πας κύριε!! Γιατί δεν κάθεσαι να τις φας; Πως θα έχουμε ειρήνη, αν εσύ αντιστέκεσαι;

Εδώ σε πλακώνουν στις οικονομικές κυρώσεις ολόκληρες οι ηγεμονικές ΗΠΑ δια χειρός Μπάμια, συν την ευρωπαϊκή κουστωδία και τις γνωστές αγγλοσαξωνικές ορτινάτσες της, Καναδά και Αυστραλία και εσύ τολμάς, αντί να σκιαχτείς από την συμμορία της Νέας Τάξης, να ανταποδώσεις τις φάπες; Και θα γυρίσεις την πλάτη στις γερμανικές «μπέμπες», στα λαχανάκια των Βρυξελλών, στο γαλλικό ροκ-φορ, στις ολλανδικές τουλίπες και στα ελληνικά ροδάκινα;

Θα τον πάνε, λέει, τώρα, στο Διεθνές Δικαστήριο του Εμπορίου, για τα παράνομα οικονομικά αντιμέτρα που έλαβε αυτός, απέναντι στις «νόμιμες» οικονομικές κυρώσεις εκείνων! Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, που είναι κάτι σαν τον ΟΗΕ ένα πράγμα, όργανο δικό τους δηλαδή και έκρινε εκ των προτέρων πως είναι «νόμιμες» οι μονομερείς κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας, θα αποφανθεί τώρα για το δίκαιο ή μη της Ρωσικής αντίδρασης και του Πούτιν!

Όμως, όπως αποδεικνύεται τελικά, οι ευρωπαίοι εκβιαστές του Πούτιν, κατάληξαν τώρα να είναι αυτοί οι ίδιοι εκβιαζόμενοι από την ανάγκη τους για εξαγωγές στην Ρωσία και σύντομα θα αρχίσουν να διαφωνούν με τους Αμερικάνους, εφόσον το παιχνίδι χοντρύνει. Και θα χοντρύνει όπως φαίνεται, αφού ο Πούτιν δεν τους κάνει την χάρη να σκύψει.

Κατάλαβες τώρα; Ο Πούτιν φταίει που δεν έκατσε να τον πηδήξουν! Γιατί καλέ μου άνθρωπε; Τι σου φταίνε οι Γερμανοί που μπορεί να κρυώνουν τον χειμώνα, αν τους κόψεις το αέριο; Πόσους γερμάδες πια να καταπιεί ο Βενιζέλος και πόσα νεκταρίνια να φάει ο Σαμαράς, για να μην πάνε στην χωματερή;; Βλέπεις, είναι και οι θερμές χειραψίες του Μπένι με τους Ουκρανούς νεοναζί στο Κίεβο και η σύνταξη του με τους εχθρούς των Ρώσων.

Έτσι, πληρώνεται πάντα το κόστος των πολιτικών επιλογών. Αυτά παθαίνει όποιος θεωρεί πως η εξωτερική πολιτική, είναι ένα παιχνίδι ανέξοδο και ευκαιριακό. Φεύγουν τα χαμόγελα και έρχονται τα δάκρυα. Μόνο, που και σε αυτή την περίπτωση τις λάθος επιλογές τις πληρώνουν άλλοι και όχι οι υπεύθυνοι. Δεν θα δώσει ο Μπένι τις δίκαιες «αποζημιώσεις» από την τσέπη του, αλλά η Ε.Ε ή η «Πολιτεία». Δηλαδή εμείς!

Όσο για τα ροδάκινα, αυτά θα τα αγοράζει πλέον η Ρωσία από την Τουρκία!

Και να σου τώρα κλάμα για τις δεκάδες νταλίκες που επιστρέφουν γεμάτες και να οι «διαβουλεύσεις» με τους Ρώσους, για να κάνουν μια εξαίρεση στα Ελληνικά προϊόντα! Μέχρι και ο Γλέζος έστειλε ανοιχτή επιστολή στον Πούτιν επικαλούμενος την μεγαλοθυμία του και τους κοινούς δεσμούς των δύο λαών. Δεσμούς, που τους θυμόμαστε μόνο όταν υπάρχει ανάγκη. Μια επιστολή που συγκίνησε τους Ρώσους για τους «καημένους Έλληνες», αφού γνωρίζουν πως δεν είμαστε ανεξάρτητοι και πως δεν αποφασίζουμε οι ίδιοι.

Γάτε, είναι σαν να λέμε στους Ρώσους: «Το ξέρουμε ότι είμαστε αναξιόπιστοι και λαμόγια και πως συντασσόμαστε με τους εχθρούς σας, αλλά συγχωρήστε μας και κάντε μια εξαίρεση, διότι έχουμε το ακαταλόγιστο. Η πείνα μας είναι μεγαλύτερη από την αξιοπρέπεια μας!»

Κατάλαβες τώρα Γάτε, γιατί φταίει ο Πούτιν;
Κυρίως γιατί με την αντίσταση του στην Ν.Τ.Π., ξεβρακώνει τα δήθεν και την υποκρισία πολλών.

Γ. Γ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact