ΕΛΛΑΔΑ

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Αριστείδου στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων


Ο ιστορικός λόφος του Λυκαβηττού και το κατανυκτικό σπήλαιο, το οποίο βρίσκεται πλησίον του Ναού, αποτέλεσε το πνευματικό καταφύγιο για τον ένδοξο Αθηναίο Άγιο Αριστείδη στις δύσκολες στιγμές του

Με λαμπρότητα αναμένεται το επόμενο Σάββατο και Κυριακή να εορταστεί στον προσκυνηματικό Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων που βρίσκεται στο λόφο του Λυκαβηττού η μνήμη του Αγίου Αριστείδου αλλά και η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. 

Ο ιστορικός λόφος του Λυκαβηττού και το κατανυκτικό σπήλαιο, το οποίο βρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού των Αγίων Ισιδώρων, αποτέλεσε το πνευματικό καταφύγιο για τον ένδοξο Αθηναίο Άγιο Αριστείδη στις δύσκολες στιγμές του. Στο σπήλαιο αυτό ο επιφανής χριστιανός φιλόσοφος και απολογητής κατέφευγε για να προσευχηθεί και έφευγε ενισχυμένος και ανανεωμένος με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.
 
Για την εορτή του Τιμίου Σταυρού,ο Ιερός Ναός έχει αφιερωμένο παρεκκλήσιο εντός του οποίου υπάρχει Εσταυρωμένος. Ο Άγιος Αριστείδης ήταν Αθηναίος ευπατρίδης, φιλόσοφος και έζησε κατά τον Β’ μετά Χριστόν αιώνα επί αυτοκρατορίας Αδριανού. Μυήθηκε στην ευσέβεια του Χριστού, παρά του Αγίου Διονυσίου και του Αγίου Ιεροθέου. Έγραψε στον Αδριανόν απολογία υπέρ των διωκομένων Χριστιανών στην οποία αναπτύσσει τη θεμελιώδη αλήθεια ότι οι χριστιανοί κατέχουν τη μόνη ορθή περί Θεού ιδέα και ότι μόνο ο Χριστιανισμός είναι η αληθής θρησκεία, ενώ οι βάρβαροι, οι Έλληνες και οι Ιουδαίοι πλανήθηκαν. 

Ταυτόχρονα ο απολογητής αποδεικνύει ότι οι χριστιανοί, κατέχοντες την αλήθεια όχι ως απλή θεωρία, αλλά ως πράξη, την εφαρμόζουν στη ζωή τους. Εδιώχθη και επειδή έλειπε ο Αδριανός μετέβη εις την Ρώμη και απολογηθεί. Κατόπιν μεταφέρθηκε στην Αθήνα όπου μαρτύρησε, καθώς κρεμάστηκε στην κοίλη της αγοράς των Αθηνών, την 13ήν Σεπτεμβρίου του 120 μ.Χ. κατά το πάλαιαν συναξάριον το όποιον μεταφράσθει εις τα λατινικά παρά του Ιερωνύμου.

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact