ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιου: Ανάγκη να αποφευχθεί η ανταγωνιστική υποτίμηση

«Είναι ολοένα και πιο σημαντικό να χρησιμοποιηθούν όλοι οι μοχλοί πολιτικής»

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου παρότρυνε σήμερα τις χώρες να αποφύγουν την ανταγωνιστική υποτίμηση νομισμάτων και δήλωσε ότι είναι ολοένα και πιο σημαντικό να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία πολιτικής για να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα στην παγκόσμια ζήτηση.

Ο Λιου μίλησε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνεδρίασης των κεντρικών τραπεζιτών και υπουργών Οικονομικών της G20 στη Σανγκάη.

«Είναι ολοένα και πιο σημαντικό να χρησιμοποιηθούν όλοι οι μοχλοί πολιτικής που είναι διαθέσιμοι, και αυτό σημαίνει να χρησιμοποιηθούν οι δημοσιονομικοί μοχλοί καθώς και η νομισματική πολιτική και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Λιου, προσθέτοντας ότι υπάρχει «η ανάγκη να αποφευχθεί η ανταγωνιστική υποτίμηση».

Ο Λιου δήλωσε πως πιστεύει ότι η Κίνα έχει τα απαραίτητα εργαλεία πολιτικής για να πετύχει την οικονομική της μετάβαση αλλά χρειάζεται να τηρήσει την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων και να κάνει γνωστές με ξεκάθαρο τρόπο τις πολιτικές της, ιδιαίτερα αυτές που σχετίζονται με τη συναλλαγματική ισοτιμία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact