ΚΟΣΜΟΣ

Λιου (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η πρόταση της Ελλάδας φέρνει ακόμη πιο κοντά τις δύο πλευρές

Ο αμερικανικός παράγοντας εξακολουθεί να υποστηρίζει την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, ανθρώπου που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο όλο αυτό το διάστημα για να υπάρξει μια γέφυρα ανάμεσα στις δύο πλευρές στα τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Λιου σύμφωνα με το Reuters τονίζει πως: «Η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι από την Ελλάδα δείχνει ότι οι δύο πλευρές προσεγγίζουν η μια την άλλη. Αυτό που χρειάζεται είναι να ανακτηθεί η μεταξύ τους εμπιστοσύνη. Επίσης, αυτή η πρόταση αντανακλά την ανάγκη να ακολουθηθούν δύσκολα βήματα. Αν η ελληνική κυβέρνηση κάνει αυτά που όντως είναι πολιτικά δύσκολα, θα υπάρχει λόγος να εργαστούμε από κοινού. Η εικόνα που έχουμε σήμερα για την Ελλάδα είναι καλύτερη σε σχέση αυτήν που είχε πριν από λίγες ημέρες. Για να λυθεί το θέμα της Ελλάδας χρειάζεται θέληση από τη μεριά της και εμπιστοσύνη από την υπόλοιπη Ευρώπη».

Όσο για το θέμα της διαγραφής χρέους, ο κ. Λιου τόνισε: «Πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους προκειμένου να έχει χαμηλότερη επιβάρυνση στις ταμειακές ροές της Ελλάδας», ενώ πρόσθεσε πως οι πολύ περιορισμένοι οι κίνδυνοι μιας πιθανής μετάδοσης της ελληνικής κρίσης σε άλλες χώρες.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact