ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λογαριασμοί ρεύματος: Το απλό τρικ που μπορεί να μειώσει το κόστος από τα 1900 ευρώ στα 300

Με ένα κεφάλαιο το οποίο μπορεί να και να μην ξεπερνά τα 5-6 χιλιάδες ευρώ, ο ετήσιος λογαριασμός του ρεύματος μπορεί να ξεφουσκώσει

Οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας έχουν φτάσει στα ύψη και οι καταναλωτές αναζητούν τρόπους για να μειώσουν το κόστος των λογαριασμών.

Η εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα για λογαριασμό σας και το στέλνει στην εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να συμψηφίζεται με το ρεύμα που καταναλώνετε, έχει γίνει εξαιρετικά συμφέρουσα επένδυση.

Με ένα κεφάλαιο το οποίο μπορεί να και να μην ξεπερνά τα 5-6 χιλιάδες ευρώ, ο ετήσιος λογαριασμός του ρεύματος μπορεί να ξεφουσκώσει από τα 1.900 ευρώ τον χρόνο (σ.σ τόσα χρειάζονται πλέον για 4500 κιλοβατώρες) στα 300-400 ευρώ.

Απορροφώμενη ενέργεια είναι αυτή που καταναλώνει το νοικοκυριό. Παραγόμενη είναι αυτή που παράγει το φωτοβολταϊκό και εγχεόμενη είναι αυτή που δίνουμε στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Ο καταναλωτής, μετά την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού, πληρώνει για την διαφορά της ενέργειας που καταναλώνει από την ενέργεια που δίνει στον πάροχο μέσω του φωτοβολταϊκού.

Πόσα θα πληρώσετε με φωτοβολταϊκό

Έστω ότι η ετήσια κατανάλωση ενέργειας είναι 4500 kWh, και η “εγχεόμενη” (αυτή δηλαδή που πάει από το φωτοβολταϊκό στον πάροχο είναι 4000 KWh. Ο καταναλωτής θα χρεωθεί για τις 500 KWh. Και θα πληρώσει δύο ποσά:

1. Την τιμή της ενέργειας για την διαφορά των 500 KWh που στην είναι στην προκειμένη περίπτωση περίπου 52 ευρώ αν μια κιλοβατώρα χρεώνεται προς 0,0946 ευρώ

2. Τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις για την ενέργεια που καταναλώνει και όχι για την διαφορά της ενέργειας που καταναλώνεται από την ενέργεια που παράγει το φωτοβολταϊκό. Για κατανάλωση 4500 κιλοβατωρών ετησίως, οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις με βάσει τα ισχύοντα είναι περίπου 270 ευρώ. Άρα, η ετήσια χρέωση μετά την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού, θα διαμορφωνόταν στα 322 ευρώ.

Πόσα θα πλήρωνε το νοικοκυριό για 4500 κιλοβατώρες με τις σημερινές τιμές της ενέργειας ακόμη και με την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος που προσφέρει το κράτος; Κοντά στα 1900-2000 ευρώ. Άρα, με τα σημερινά δεδομένα, το ετήσιο όφελος θα μπορούσε να ξεπεράσει και τα 1600 ευρώ. Πόσο θα κόστιζε ένα φωτοβολταϊκό που να παράγει 4500-5000 κιλοβατώρες; Όχι περισσότερα από 5000-6000 ευρώ. Οπότε η απόσβεση της επένδυσης μπορεί να γίνει και σε τρία τέσσερα χρόνια.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact