ΚΟΣΜΟΣ

Λογαριασμοί στο Instagram διαφημίζουν δίαιτες με φωτογραφίες κοπέλας που είχε διατροφική διαταραχή

Έχουν γίνει πάνω από 100 αναρτήσεις τους τελευταίους τρεις μήνες

Μεγάλο μπλέξιμο προέκυψε για την Κάρα Χένρι, καθώς βλέπει σε αρκετούς λογαριασμούς στο Instagram να διαφημίζονται δίαιτες με φωτογραφίες της, χωρίς να έχει δώσει κάποια άδεια.

Σύμφωνα με το BBC, η κοπέλα είχε περάσει διατροφική διαταραχή, φτάνοντας στο σημείο να ζυγίζει 25 κιλά, με τις φωτογραφίες να δείχνουν τη βελτίωση της υγείας της, όταν έπαιρνε βάρος.

Μάλιστα, τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν υπάρχει πάνω από 100 αναρτήσεις, με τις φωτογραφίες να παρουσιάζονται ως επιτυχημένη προσπάθεια απώλειας βάρους.

«Είναι εντελώς εκτός του δικού μου ελέγχου. Είναι μια φωτογραφία μου, που χρησιμοποιείται εντελώς απρεπώς. Είναι εξωφρενικό, είναι γελοίο. Κάνω συνέχεια report και ελπίζω για το καλύτερο. Πολλοί μου λένε ότι επίσης κάνουν report, παρ’ όλα αυτά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια ενέργεια από το Instagram», δήλωσε μεταξύ άλλων η κοπέλα.

Το BBC τονίζει ότι επικοινώνησε με το Instagram για κάποιο σχόλιο, αλλά δεν ανταποκρίθηκε. Πολλές από τις αναρτήσεις, ωστόσο, διεγράφησαν. Άλλες, όμως, υπάρχουν ακόμη κανονικότατα.

Eating disorder used to sell diets on Instagram: Kara Henry explains how Instagram accounts are using images of her eating disorder to promote weight loss. https://t.co/tax1yWT5IE pic.twitter.com/lBvNiVVDXp

— Capital Exits International Ltd (@CapitalExits) February 1, 2020

Μια φωτογραφία, για παράδειγμα, που αναρτήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2020, δεν έχει «κατέβει» ακόμη και έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 14.000 like. Η ανάρτηση συνοδεύεται από τα hashtag #howtoloseweight (πώς να χάσεις βάρος) και #extremeweightlossjourney (ταξίδι ακραίας απώλειας βάρους).

«Όταν δημοσίευσα αυτές τις φωτογραφίες ήμουν σε ένα διαφορετικό στάδιο της ανάρρωσής μου. Τώρα, έχω προχωρήσει λίγο περισσότερο και πιστεύω ότι η φωτογραφία δεν βοηθά, ούτε καν αν συνοδεύεται με ένα καλό μήνυμα. Ανησυχώ ότι κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν ακυρωμένοι, γιατί η δική τους διατροφική διαταραχή δεν έχει μια συγκεκριμένη εικόνα. Είναι μια τεράστια παρεξήγηση ότι οι μόνες διατροφικές διαταραχές είναι εκείνες που σε κάνουν να μοιάζεις αποσκελετωμένος», εξήγησε.

«Τουλάχιστον, η δική μου λεζάντα περιγράφει σωστά και περήφανα την ιστορία πίσω από μια δραματοποιημένη φωτογραφία. Μια ιστορία ανάρρωσης, επούλωσης, πολύ σκληρής δουλειάς και προσωπικής εξέλιξης», συμπλήρωσε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact