ΚΟΣΜΟΣ

Λουίτζι Ντι Μάιο: Η μόνη δυνατή οδός για την επίλυση της λιβυκής κρίσης είναι εκείνη της πολιτικής

Η συνάντηση του Μονάχου επιβεβαίωσε τη δέσμευση της διεθνούς κοινότητας για εφαρμογή των συμπερασμάτων της διάσκεψης του Βερολίνου»

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο συναντήθηκε σήμερα στην Ρώμη με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, με κύριο θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στην λιβυκή κρίση. Στην συνάντηση πήραν μέρος και οι υπουργοί Άμυνας των δυο χωρών, Λορέντσο Γκουερίνι και Σεργκέι Σόιγκου.

«Η συνάντηση του Μονάχου επιβεβαίωσε την δέσμευση της διεθνούς κοινότητας για εφαρμογή των συμπερασμάτων της διάσκεψης του Βερολίνου. Η μόνη δυνατή οδός για την επίλυση της λιβυκής κρίσης είναι εκείνη της πολιτικής», τόνισε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.

Σύμφωνα με τον Ντι Μάιο «ο ρόλος της Μόσχας θα είναι βασικής σημασίας για να προκύψει μια μετριοπαθής και εποικοδομητική προσέγγιση από μέρους των δυο πλευρών και κατά τις επόμενες φάσεις, αρχίζοντας από την αυριανή συνάντηση “5+5”, στην Γενεύη».

Σε ότι αφορά την μελλοντική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την τήρηση του εμπάργκο όπλων στην Λιβύη, η θέση της Ρώμης είναι ότι «η αποστολή αυτή θα χρησιμοποιήσει χερσαία, εναέρια και πλωτά μέσα, αν δοθεί η άδεια από τις εμπλεκόμενες πλευρές».

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών τόνισε:

«Η χώρα μου επιμένει ότι είναι απαραίτητο να τύχουν σεβασμού τα συμφωνηθέντα και να μην αναληφθούν πρωτοβουλίες οι οποίες μπορεί να θεωρηθεί ότι έρχονται σε αντίθεση με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Παράλληλα, ο Σεργκέι Λαβρόφ υπογράμμισε ότι «σύμφωνα με την Ρωσία, οι σχετικοί μηχανισμοί πρέπει να συμφωνηθούν με το Συμβούλιο Ασφαλείας, διότι δεν μπορούν να τύχουν σεβασμού οι προσδοκίες μόνον της μίας ή της άλλης πλευράς». «Η Ιταλία μας διαβεβαίωσε ότι κατανοεί πλήρως την όλη αυτή κατάσταση, κατέληξε ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact