ΕΛΛΑΔΑ

Λουκέτο» σε 6 σχολεία λόγω κρουσμάτων

Όπως αναφέρεται στα σημερινά στοιχεία (16/9) του υπουργείου, κλειστά λόγω κορονοϊού είναι τα ακόλουθα σχολεία μέχρι τις ημερομηνίες που αναγράφονται:

-2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής, κλειστό μέχρι 27/09

-2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών, κλειστό μέχρι 27/09

-Το τμήμα Β5 στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας – Θα παραμέινει κλειστό μέχρι 27/09

-Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής, Καλλιθέας Λήμνου, κλειστό μέχρι 18/09

-Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής, Καλλιθέας Λήμνου, κλειστό μέχρι 18/09

-7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας, κλειστό μέχρι 18/09

Πληροφορίες σχετικά με την αναστολή λειτουργίας δομών εκπαίδευσης εξ αιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

«Λουκέτο» στο 2ο Λύκειο Καισαριανής για δέκα μέρες
Κλείνει με απόφαση του διευθυντή του, το 2ο Λύκειο Καισαριανής.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το εν λόγω Λύκειο θα παραμείνει κλειστό έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Σε επικοινωνία με τον υποδιευθυντή του εν λόγω σχολείου, μεταφέρθηκε στο Newsbomb.gr πως δεν μπορούν να δοθούν περισσότερες πληροφορίες, πέρα από το ότι το 2ο Λύκειο Καισαιριανής, βρίσκεται στην λίστα του υπουργείου Παιδείας, που πρέπει να κλείσουν λόγω κρουσμάτων.

Παράλληλα, όπως επιβεβαίωσε στο Newsbomb.gr η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, υπάρχουν κρούσματα στο σχολείο, κάτι που οδήγησε την επιτροπή επιδημιολόγων να κλείσει το 2ο Λύκειο Καισαριανής.

Πότε κλείνουν τα σχολεία
Σε περίπτωση εντοπισμού τριών ή περισσότερων κρουσμάτων κορονοϊού, μπορεί να αποφασιστεί και διακοπή λειτουργίας του σχολείου.

Αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στο πρωτόκολλο διαχείρισης περιστατικών σε σχολικές μονάδες, το οποίο εκδόθηκε χθες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Στο πρωτόκολλο, που παρατίθεται, αναφέρεται ότι η απόφαση για τη διακοπή της λειτουργίας τμημάτων σχολικής μονάδας ή ολόκληρης της σχολικής μονάδας λαμβάνεται από τον διευθυντή Α΄βάθμιας ή Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, έπειτα από γνώμη του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή του αντικαταστάτη του.

Για τη σχετική γνώμη και απόφαση λαμβάνονται υπόψη οι οδηγίες, καθώς και τα τοπικά επιδημιολογικά και κοινωνικά δεδομένα.

Εφόσον καταγράφεται τουλάχιστον ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 είτε σε μαθητή είτε σε μέλος του εκπαιδευτικού ή άλλου προσωπικού, ο διευθυντής της σχολικής μονάδας ενημερώνει:

-Τον διευθυντή της οικείας Α΄βάθμιας ή Β΄βάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.
-Τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή τον αντικαταστάτη του.
-Τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΕΟΔΥ, ένα άτομο θεωρείται μεταδοτικό 48 ώρες πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του έως και τη λήξη της περιόδου απομόνωσής του, δηλαδή10 μέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων και τουλάχιστον 24 ώρες από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων.

Σε περίπτωση ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο ή ανοσοκαταστολή μπορεί το διάστημα των 10 ημερών να είναι μεγαλύτερο, σύμφωνα με την γνώμη του θεράποντος ιατρού.

Ασυμπτωματικό άτομο με θετικό μοριακό τεστ θεωρείται μεταδοτικό, 48 ώρες πριν έως και 10 ημέρες μετά την ημερομηνία διενέργειας του τεστ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact