ΚΟΣΜΟΣ

Luanda Leaks: Τραπεζίτης που εμπλέκεται στην υπόθεση βρέθηκε νεκρός

«Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αυτοκτονία»

Πορτογάλος, τραπεζικό στέλεχος, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα Luanda Leaks και εργαζόταν για την τράπεζα Eurobic, κύριος μέτοχος της οποίας είναι η Ιζαμπέλ ντος Σάντος, βρέθηκε νεκρός στην Λισαβόνα και πιθανότατα αυτοκτόνησε, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

«Το πτώμα του Νούνο Ριμπέιρο βρέθηκε χθες το βράδυ και όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αυτοκτονία», δήλωσε εκπρόσωπος της πορτογαλικής αστυνομίας.

Ο Νούνο Ριμπέιρο ντα Κούνχα ήταν διευθυντής του τμήματος Private Banking της μικρής πορτογαλικής τράπεζας Eurobic και διαχειριστής του λογαριασμού που διατηρεί η πετρελαϊκή εταιρεία της Ανγκόλας Sonangol στην τράπεζα.

Ο Νούνο Ριμπέιρο κατονομάζεται, μαζί με την δισεκατομμυριούχο Ιζαμπέλ ντος Σάντος, ως ύποπτος απο τις εισαγγελικές αρχές της Ανγκόλας στην υπόθεση κακοδιαχείρισης, υπεξαίρεσης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος την εποχή που η κόρη του προέδρου της Ανγκόλας Εντοάρντο ντος Σάντος ήταν πρόεδρος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της χώρας από το 2016 έως το 2017.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact