ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λυκούδης: «Χρειάζεται συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για την εκλογή Προέδρου»

Τη θέση του ότι χρειάζεται  συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και σε άλλα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα, εξέφρασε ο Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στη πρώτη πανελλαδική σύσκεψη των Μεταρρυθμιστών.

«Χρειάζεται συνεννόηση στα μεγάλα θέματα: στο θέμα του Χρέους, του Προέδρου, της Συνταγματικής Αναθεώρησης και του Εκλογικού Νόμου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Λυκούδης.

Παράλληλα, δήλωσε ότι είναι αυτονόητη η συναίνεση της κίνησης που ηγείται στα ζωτικά μας θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο Σπύρος Λυκούδης ανέφερε ότι «με τη συνεννόηση θα δώσουμε πολιτική σταθερότητα, απολύτως αναγκαία για τον οικονομικό σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εμπιστοσύνη του διεθνούς περιβάλλοντος».

«Στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα επιφέρουμε τις απαραίτητες αλλαγές εκσυγχρονισμού σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει κι έχει καταστεί αναξιόπιστο στα μάτια των πολιτών.

Στο θέμα του Χρέους θα ενδυναμώσουμε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και στο θέμα του Εκλογικού Νόμου θα οδηγήσουμε σε ένα σταθερό εκλογικό αναλογικό σύστημα (εμείς λέμε χωρίς το bonus των 50 εδρών) που εκ των πραγμάτων θα συντελέσει στο σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας», υπογράμμισε ο Σπύρος Λυκούδης.

Άσκησε αυστηρή κριτική στο βαθύ κράτος που ανθίσταται με νύχια και με δόντια, διότι όπως εξήγησε:

«… Το σύστημα αυτό, το οποίο διατηρεί η γνωστή διαπλοκή συμφερόντων, που μοίραζε παροχές και προνόμια στις διάφορες συντεχνίες με ξένα κόλλυβα, αλλά δεν έχει σήμερα να μοιράσει απλόχερα, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει επαρκώς τις κραυγές ούτε των σχετικά εχόντων ούτε των μη εχόντων, θα έπνεε τα λοίσθια αν δεν είχε στην ουσία αρωγό την αξιωματική αντιπολίτευση και άλλες «αντι-μνημονιακές» πολιτικές δυνάμεις».

Ως προς το μέλλον των Μεταρρυθμιστών , ο Σπύρος Λυκούδης ανέφερε ότι η μεγάλη επιδίωξη είναι η ενότητα του προοδευτικού πολιτικού χώρου και θα επιδιώξουν την εκλογική ενότητα του χώρου.

«Θέλω σήμερα να σας πω καθαρά πως αν δεν μπορέσουμε να πετύχουμε την συνάντηση όλων, θα προχωρήσουμε διευρύνοντας όσο μπορούμε το μέτωπο των δυνάμεων που πιστεύουν στην ανάγκη των μεγάλων μεταρρυθμιστικών τομών. Θα προχωρήσουμε σ’ αυτήν την πολιτική συμμαχία που σήμερα θα φανεί ότι είναι ώριμη να υπάρξει», σημείωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι: Γιάννης Ραγκούσης , Παντελής Καψής, Βασίλης Οικονόμου, Νίκος Μουζέλης, στελέχη του χώρου της Κεντροαριστεράς μήνυμα έστειλε από το Λονδίνο ο Ηλίας Μόσιαλος.

Μέρος της συζήτησης παρακολούθησε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος δήλωσε: «Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τους προβληματισμούς που αναπτύσσονται και κάθε πολιτική πρωτοβουλία με ευρωπαϊκό και προοδευτικό προσανατολισμό».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact