ΕΛΛΑΔΑ

«Μάχη» με την φωτιά στη Φθιώτιδα – Εκκενώθηκαν σπίτια στη Δίβρη

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού ξέσπασαν ταυτόχρονα τέσσερις πυρκαγιές στη Φθιώτιδα.

Η μεγαλύτερη από τις τέσσερις πυρκαγιές είναι κοντά στη Δίβρη όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καίγονται καλαμιές, ξερά χόρτα και δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία και ταυτόχρονα σηκώθηκαν και τα δυο αεροπλάνα (PZL) από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Φωτιά τώρα: Οι φλόγες στη Δίβρη έφτασαν κοντά στις αυλές των σπιτιών

Στο χωριό Δίβρη οι φλόγες με τη βοήθεια του αέρα έφτασαν στις αυλές των πρώτων σπιτιών του χωριού. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες για να μην κάψουν το χωριό. Οι κάτοικοι σοκαρισμένοι έχουν συγκεντρωθεί στη πλατεία και καλούν σε βοήθεια. Προληπτικά εκκενώθηκαν κάποια σπίτια του χωριού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, δύο (2) αεροσκάφη Canadair και δύο (2) PZL.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία – 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, δύο πεζοπόρα και δυο αεροπλάνα Πετζετέλ από το αεροδρόμιο της Λαμίας. Επίσης κλήθηκαν για να συνδράμουν και δυο ακόμη πυροσβεστικά αεροσκάφη από το αεροδρόμια της Αγχιάλου. Ο στόχος είναι να περιορίσουν τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί σε δασική έκταση με μεγάλα πουρνάρια και με τη βοήθεια του αέρα οι φλόγες πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Φωτιά και κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Άννας

Λίγα λεπτά αργότερα εκδηλώθηκε και άλλη πυρκαγιά, κοντά στη Μονή της Αγίας Άννας, στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού, σε δασική έκταση πλησίον του δημοτικού κυνοκομείου Λαμίας. Ευτυχώς οι φλόγες με τη βοήθεια του αέρα κινήθηκαν προς το βουνό και όχι προς το μοναστήρι, ωστόσο η φορά του αέρα αλλάζει συνεχώς και τα πράγματα είναι δύσκολα και εκεί αφού καίγεται μεγάλη δασική έκταση με πουρνάρια και άλλα δέντρα.

Στην περιοχή εκτός από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί επίσης την περιοχή των μεταλλείων Δομοκού, κοντά στην Ομβριακή, όπου επίσης σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Τέλος, όπως αναφέρει το lamiareport.gr, πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή της Λυγαριάς στα βόρεια της Λαμίας, όπου ευτυχώς δεν πρόλαβε να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact