ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μάχη» στη Βουλή για τα όπλα του Καμμένου

Οι τόνοι όπως αναμενόταν από την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για την πώληση των όπλων στη Σαουδική Αραβία ήταν στα ύψη με τον Κ. Τασούλα της Νέας Δημοκρατίας, και ένας εκ των βουλευτών που ζητά τον έλεγχο του Πάνου Καμμένου να λαμβάνει πρώτος το λόγο.

«Η ΝΔ θεωρεί ότι οι συμφωνίες εκποίησης στρατιωτικού υλικού δεν βασίζονται σε διακρατική συμφωνία, όπως ψευδώς υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Στη συμφωνία η κυβέρνηση επέλεξε να υπάρξει μεσάζοντας» δήλωσε ο κ. Τασούλας και τόνισε με νόημα ότι «ο αξιωματικός ασφαλείας δεν μπόρεσε να κρατήσει τον Ρουβίκωνα αλλά κράτησε έναν ταξίαρχο του ελληνικού στρατού».

«Τρία χρόνια τώρα ψηφίζουμε όλες τις εισηγήσεις που φέρνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου αυτή τη χαλεπή περίοδο τουλάχιστον η επιτροπή Εξοπλισμών να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων διαθεσιμότητας που έχουν οι ένοπλες δυνάμεις» πρόσθεσε.

Την επίκαιρη ερώτηση έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία και πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επιτεθεί με δριμύτητα τόσο κατά του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου όσο και κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Άδωνις Γεωργιάδης: Μας παραπλανήσατε με δόλο

«Θα ήταν ίδια η ψήφος μας αν είχαμε πληροφορηθεί την ύπαρξη του μεσάζοντα κ. Βασίλειου Παπαδόπουλου;» αναρωτήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην έγκριση που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στην επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής για να εκποιηθούν τα πυρομαχικά στη Σαουδική Αραβία.

«Μας παραπλανήσατε εκ λάθους ή μας παραπλανήσατε εκ δόλου για να τα αρπάξετε;» ήταν το ερώτημα του κ. Γεωργιάδη ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς της ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Ο λαθρέμπορος Παπαδόπουλος θα έβαζε με την άδεια της Ελλάδος σε μια εμπόλεμη ζώνη 200.000 βλήματα. Ξέρετε πόσο αξίζουν 200.000 βλήματα στη λαθραία αγορά; Πάνω από 150 εκατομμύρια! Εμένα μου φαίνεται αρκετό κίνητρο γα να παραπλανήσει κάποιος τη Βουλή» ήταν η επισήμανση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Απευθυνόμενος μάλιστα στον Νίκο Φίλη ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε “Παραπλανήσατε τη Βουλή και όχι μόνον εμένα που έδωσα την ψήφο μου. Παραπλάνησε και τον κ.Φίλη. Κύριε Φίλη θα δίνατε την ψήφο σας αν ξέρατε για τον Παπαδόπουλο; Μόνο το ΚΚΕ είπε όχι. Όλοι του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν μια χαρά”.


Αθανάσιος Δαβάκης:  Ο Καμμένος υφάρπαξε την έγκριση της Επιτροπής

Η ΝΔ ελέγχει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα των 300.000 μη αναγκαίων βλημάτων για πώληση στη Σαουδική Αραβία δήλωσε μεταξύ άλλων ενώ τόνισε ότι τον Μάιο 2016 κατατέθηκε επιστολή σμηνάρχου της ΣΑ .

“Η επιστολή αυτή που έχουμε στα χέρια μας δεν έχει αριθμό πρωτοκόλλου δεν ξέρουμε ποιος την παρέλαβε ούτε που φυλάσσεται. Έχετε προσωπική αλληλογραφία με σμήναρχο; Αναφέρετε σε εσάς ο σμήναρχος. Υπάρχει έγγραφο της Σαουδικής Αραβίας που ενδιαφέρεται για τα βλήματα.

Τα 300.000 βλήματα είναι πάρα πολλά για να τα πάρει ένα κράτος σαν την Σαουδική Αραβία και με το ειρωνικό ύφος μου είπατε τι με νοιάζει τι θα τα κάνουν, εγώ θέλω να τα διώξω. ” είπε μεταξύ άλλων.

“Ο κ.Καμμένος στις 20 Σεπτεμβρίου απαντά ότι οι ΑΆραβες δεν τήρησαν τη συμφωνία μέχρι την 1η Οκτωβρίου. Ο κ. Καμμένος υφάρπαξε την έγκριση της επιτροπής, έκανε συμφωνία με ιδιώτη, δεν προχώρησε γιατί προφανώς ο μεσάζων δεν εκπροσωπεί το κράτος της Σαουδικής Αραβίας” επεσήμανε.

Γιώργος Κουμουτσάκος: Έχουμε να κάνουμε με βαριά μορφή διαφθοράς

«Για να κερδίσει ένας λαθρέμπορος μεσάζων και όσοι τον βοηθούν εξαπατάται η Βουλή των Ελλήνων. Χάνονται εκατομμύρια ευρώ για τη χώρα και η εικόνα της χώρας έχει καταρρακωθεί. Ποια κυβέρνηση θα ήθελε να συνδιαλλαγεί με την Ελλάδα όταν την εκπροσωπεί ένας υπουργός που κινείται μεταξύ μεσαζόντων και συμφερόντων» δήλωσε ο Γ. Κουμουτσάκος από το βήμα της Βουλής.

«Οι υπουργοί έχουν το θράσος να διασύρουν και να τιμωρούν εκδικητικά αξιωματικούς και διπλωματικούς υπαλλήλους. Ο πρόξενος μας στο Ριάντ το μόνο που έκανε ήταν να ενημερώσει ως όφειλε ότι οι αρχές της Σ. Αραβίας δεν γνωρίζουν τον Βασίλειο Παπαδόπουλο. Τον απαξιώσατε λέγοντας κ. Καμμένε ότι έβγαινε φωτογραφίες με καμήλες και σπαθιά. Στη Σαουδική Αραβία με τι να βγει φωτογραφίες; Με καζίνο; δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε να κάνουμε με βαριά περίπτωση διαφθοράς. Προφανώς γνωρίζει και ο Τσίπρας, είμαι πεπεισμένος φαίνεται και από την παρουσία του εδώ σήμερα και ήταν παρών και στο ΚΥΣΕΑ» υπογράμμισε.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact