ΚΟΣΜΟΣ

Μαδούρο: Αποκαλεί τον Νετανιάχου «σύγχρονο Ηρώδη»


Ισραηλινοί βομβαρδισμοί ξεκληρίζουν οικογένεια στη Γάζα – Τουλάχιστον 81 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα 

Πέντε Παλαιστίνιοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα όταν το σπίτι τους επλήγη από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας, 47η ημέρα της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε από το πρωί είκοσι στόχους στο έδαφος αυτό και σε βομβαρδισμό επλήγη το σπίτι αυτό.

Τα πέντε θύματα -ένας 28χρονος άνδρας, η σύζυγός του, 26 ετών, οι γιοι τους, τριών και τεσσάρων ετών αντίστοιχα και η 45χρονη θεία του άνδρα- έχασαν τη ζωή τους μέσα στο σπίτι τους κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό του Νουσεϊράτ.

Προηγούμενος απολογισμός, λίγο μετά την επιδρομή που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί, έκανε λόγο για τρεις νεκρούς και πέντε τραυματίες, αλλά γιατροί στο νοσοκομείο Αλ-Ακσα στην περιοχή Ντέιρ αλ-Μπάλαχ ανακοίνωσαν αργότερα ότι δύο από τους τραυματίες υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Τουλάχιστον 81 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα από την επανάληψη των εχθροπραξιών την Τρίτη, εννέα ημέρες μετά την εφαρμογή της προσωρινής εκεχειρίας. Από την έναρξη της σύγκρουσης στις 8 Ιουλίου, τουλάχιστον 2.097 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκ των οποίων το 70,73% είναι άμαχοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Σύμφωνα με τη Unicef, τουλάχιστον 480 παιδιά, ηλικίας από 10 ημερών έως 17 ετών, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης.

Στο Ισραήλ ένα τετράχρονο αγοράκι σκοτώθηκε την Παρασκευή βράδυ από παλαιστινιακή οβίδα. Εκτός από το θύμα αυτό, 64 στρατιώτες και τρεις άμαχοι είναι οι απώλειες της ισραηλινής πλευράς.

“Η Χαμάς θα πληρώσει ακριβά την επίθεση αυτή”, προειδοποίησε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου που υποσχέθηκε κλιμάκωση των επιχειρήσεων.

Παράλληλα στη Βενεζουέλα, ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο αποκάλεσε τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου “σύγχρονο Ηρώδη” και δήλωσε ότι η χώρα του προσφέρεται να αναλάβει τη φροντίδα των παιδιών που έμειναν ορφανά στη σύγκρουση στη Γάζα.

Σε ομιλία του χθες, ο Μαδούρο δήλωσε ότι “500 αγόρια και κορίτσια έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότερα από 3.000 έχουν μείνει ανάπηρα”. “Ο Νετανιάχου είναι ένας σύγχρονος Ηρώδης. Θέλει να εξοντώσει όλα τα παιδιά της Παλαιστίνης”, τόνισε.

Ο Μαδούρο δήλωσε ότι πρότεινε στις παλαιστινιακές αρχές η χώρα του να αναλάβει τη φροντίδα εκατοντάδων παιδιών που επλήγησαν από τον πόλεμο.

Δηλώσεις Μεσάαλ – Αμπάς

Σημειώνεται ότι ο αρχηγός της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ δήλωσε πως οι φόνοι τριών ισραηλινών εφήβων κοντά σ’ έναν εβραϊκό οικισμό, το Μάιο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι οποίοι συνέβαλαν στο ξέσπασμα του τελευταίου πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, διαπράχθηκαν από μέλη της ισλαμικής οργάνωσης, αλλά χωρίς να το γνωρίζει η ηγεσία.

“Δεν γνωρίζαμε εκ των προτέρων γι’ αυτή την ενέργεια που έγινε απ’ αυτή την ομάδα των μελών της Χαμάς”, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Yahoo News από το Κατάρ.

Ο Μεσάαλ απέρριψε επίσης τον ισραηλινό ισχυρισμό ότι η οργάνωσή του και το Ισλαμικό Κράτος είναι ένα και το αυτό, λέγοντας πως η Χαμάς είναι ένα εθνικιστικό κίνημα που μάχεται μόνο για την παλαιστινιακή υπόθεση, ενώ το Ισλαμικό Κράτος είναι ένα “εντελώς διαφορετικό φαινόμενο”.

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε από την πλευρά του το Σάββατο να επαναληφθούν γρήγορα οι συνομιλίες που διεξάγονται με τη μεσολάβηση του Καΐρου ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους και την περασμένη εβδομάδα απέτυχαν να βάλουν ένα τέλος στην κρίση στη Γάζα.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact