ΚΟΣΜΟΣ

Μαδούρο: Υπεύθυνες οι ΗΠΑ για το νέο μπλακ άουτ

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες – Άλλες δύο φορές βυθίστηκε στο σκοτάδι φέτος η χώρα

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε χθες Τετάρτη τις ΗΠΑ ότι βρίσκονταν πίσω από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης που βύθισε τη χώρα της Λατινικής Αμερικής σε κρίση στο σκοτάδι το βράδυ της Δευτέρας.

Δίνοντας το έναυσμα για τη διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων που θα διαρκέσουν ως την 30ή Αυγούστου, ο σοσιαλιστής αρχηγός του Κράτους επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησής του ότι η βλάβη προκλήθηκε εξαιτίας «ηλεκτρομαγνητικής επίθεσης».

Υπεύθυνος «είναι ο βορειοαμερικανικός ιμπεριαλισμός, που έχει απελπιστεί από τις ήττες του στη Βενεζουέλα», είπε ο Μαδούρο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του που αναμεταδόθηκε από την κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση της χώρας.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας επηρέασε μεταξύ άλλων τις υπηρεσίες ύδρευσης, δημόσιων συγκοινωνιών και τηλεφωνίας. Προβλήματα υπήρξαν και στις 23 Πολιτείες της Βενεζουέλας, σύμφωνα με χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η κατάσταση πάντως προοδευτικά εξομαλύνθηκε.

Από τη δική της πλευρά, η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα γενικά αποδίδει τις διακοπές του ρεύματος στην «ανικανότητα», την «έλλειψη συντήρησης» και τη «διαφθορά» της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο.

Η νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης καταγράφηκε με φόντο τη νέα κλιμάκωση της έντασης με τις ΗΠΑ, τις οποίες το Καράκας κατηγόρησε τη Δευτέρα ότι παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Βενεζουέλας με «κατασκοπευτικό αεροσκάφος».

Άλλα δύο blackout βύθισαν τη Βενεζουέλα στο σκοτάδι φέτος, τον Μάρτιο, το δεύτερο στα τέλη του μήνα, όταν ολόκληρη η χώρα παρέλυσε για περίπου μία εβδομάδα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact