ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Market pass: Πώς κάνω αίτηση – Πίστωση της επιδότησης ασχέτως δαπανών

Η κυβέρνηση με τη νέα χρονιά σχεδιάζει να δώσει ένα ακόμα βοήθημα στα νοικοκυριά, μετά τα επιδόματα που έχει δρομολογήσει να δοθούν μέχρι τέλος Δεκέμβρη, καθώς η συνεχόμενη ύφεση που διαδραματίζεται την δεδομένη χρονική περίοδο έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις δαπάνες διαβίωσης των πολιτών.

Ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσω της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» στον ANT1 αναφέρθηκε στο νέο βοήθημα με την ονομασία «Market pass» ενημερώνοντας τους πολίτες για τον τρόπο που θα πρέπει να κάνουν τις αιτήσεις αλλά και τα ποσά που θα πιστώνονται ασχέτως δαπανών.

Πώς και πού θα γίνει η υποβολή αιτήσεων

Η αίτηση θα γίνεται όπως και με το «Fuel pass», δηλαδή μέσω της πλατφόρμας vouchers.gov.gr, διευκρίνισε ο Γ.Γ. του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «Ο πολίτης έμπαινε και έκανε μια αίτηση για το «Fuel pass» δίνοντας ένα απλό στοιχείο. Έτσι και τώρα, θα κάνει την αίτηση ο πολίτης και θα φροντίσουμε εμείς να είναι συμπληρωμένα όλα τα άλλα στοιχεία. Με την έγκριση του πολίτη, θα μπορεί να γίνεται η αναζήτηση όλων των δεδομένων που αφορούν κάθε πολίτη, ώστε να μην υπάρξει ταλαιπωρία».

Για το ποιος θα κάνει την αίτηση σε ένα παντρεμένο ζευγάρι, ο κος Αναγνωστόπουλος σχολίασε πως «σε περίπτωση οικογένειας, δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη ποιος μπορεί να κάνει την αίτηση, αλλά αφού είναι έγγαμη η σχέση θα μπορεί να κάνει ο ένας ή ο άλλος σύζυγος», καθώς και ότι «στο πλαίσιο των συστημάτων που έχουμε, υπάρχει άμεση ενημέρωση στοιχείων πχ. για την γέννηση ενός παιδιού. Εάν υπάρξει οριακά κάποια περίπτωση με γέννηση παιδιού πριν 1-2 ημέρες, θα το δούμε».

Επιπλέον, ενημέρωσε ότι ανάλογα με τον τρόπο που θα επιλέξει ο πολίτης να πιστωθούν τα χρήματα του, μπορεί να πριμοδοτηθεί με μεγαλύτερο ποσό. «Θα γίνεται η αίτηση του πολίτη. Θα γίνεται αυτόματη αναζήτηση στοιχείων που θα κρίνουν εάν θα είναι επιλέξιμη η αίτηση του και ο πολίτης μετά έχει δύο επιλογές: να πιστωθεί το ποσό στην άυλη ψηφιακή κάρτα στο κινητό τηλέφωνο του, που πρέπει να διαθέτει τεχνολογία NFC) ή να πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του. Για να πριμοδοτήσουμε τις ψηφιακές κάρτες, το ποσό θα είναι μεγαλύτερο, ενώ εάν επιλεγεί κατάθεση στον λογαριασμό θα κατατεθεί το 80% του ποσού που θα έμπαινε στην άυλη κάρτα. Βάζοντας το κινητό του στο POS του καταστήματος, ο πολίτης θα μπορεί να πληρώσει».

Η πρώτη δόση στους δικαιούχους θα δοθεί τέλος Φεβρουαρίου

«Η οικονομική ενίσχυση θα δίνεται ανά μήνα. Εάν δεν έχουν γίνει τα έξοδα που αναλογούν στον δικαιούχο για τον έναν μήνα, θα μεταφέρεται το ποσό της επιδότησης στον επόμενο μήνα και θα ισχύουν μέχρι το τέλος της ισχύος της ψηφιακής κάρτας. Η επιδότηση που αναλογεί στον κάθε δικαιούχο θα πιστώνεται κάθε μήνα από τον Φεβρουάριο και για ένα εξάμηνο, ασχέτως του ύψους των δαπανών του δικαιούχου», διευκρίνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact