ΚΑΙΡΟΣ

Μαρουσάκης: «Καύσωνας» το μεσημέρι, αστάθεια το απόγευμα

Την πρόβλεψή του για τον καιρό των επόμενων ημερών κάνει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, κάνοντας μάλιστα λόγο για «και καλά καύσωνα».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του, κατά τις επόμενες ημέρες θα επικρατήσει αρκετή ζέστη, ωστόσο, τα απογεύματα μπορεί να εκδηλωθεί αστάθεια, με σταδιακή αποκλιμάκωση της όλης κατάστασης από την Πέμπτη.

«Ως σημαντική είδηση παίζει ο και καλά καύσωνας των επόμενων ημερών μιας και η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά τους 36° με 38° βαθμούς για κάποιες ώρες τη στιγμή που οι θερμοκρασίες τη νύχτα και νωρίς το πρωί πέφτουν σε πολλές περιοχές ακόμη και κάτω από τους 20°», σημειώνει ο γνωστός μετεωρολόγος και συνεχίζει:

Άραγε από τι κινδυνεύουν περισσότερο οι αγρότες μας από τη φυσιολογική για την εποχή ζέστη ή από το χαλάζι που μπορεί να πέσει ξαφνικά το απόγευμα;».

Τέλος, σε δεύτερη ανάρτησή του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζει: «Με αρκετή ζέστη αλλά και αστάθεια το απόγευμα θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες με μια σταδιακή αποκλιμάκωση της όλης κατάστασης από Πέμπτη και στη συνέχεια».

Οι αναρτήσεις Μαρουσάκη:

«Όταν η επιστήμη της Μετεωρολογίας έρχεται σε πλήρη ταύτιση με τη Φύση…

Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε το καταιγίδοφόρο νέφος όπως το φωτογράφισαν δύο πολύ καλοί μας φίλοι η Stella Morali και ο Φώτης Ρετσελάς αγρότες στο επάγγελμα από το Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης ύστερα από καταιγίδα που αναπτύχθηκε προς τη Βέροια.

Στη δεύτερη φωτογραφία έχουμε τον χάρτη από το Μετεωρολογικό μας μοντέλο όπου αποτυπώνεται προγνωστικά η προσομοίωση αυτού του καταιγιδοφόρου νέφους.

Και όλα αυτά ενώ ως σημαντική είδηση παίζει ο και καλά καύσωνας των επόμενων ημερών μιας και η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά τους 36° με 38° βαθμούς για κάποιες ώρες τη στιγμή που οι θερμοκρασίες τη νύχτα και νωρίς το πρωί πέφτουν σε πολλές περιοχές ακόμη και κάτω από τους 20°.

Άραγε από τι κινδυνεύουν περισσότερο οι αγρότες μας από τη φυσιολογική για την εποχή ζέστη ή από το χαλάζι που μπορεί να πέσει ξαφνικά το απόγευμα;

Όμορφη ημέρα σε όλες και όλους!».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact