ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Μάρθα Καραγιάννη: Οι έρωτες, ο γάμος και το παιδί που δεν ήρθε ποτέ

Η σπουδαία ηθοποιός έφυγε από τη ζωή και βύθισε στη θλίψη τόσο τους οικείους της όσο και τον κόσμο που δεν έπαψε στιγμή να την αγαπά και να είναι δίπλα της σε κάθε στιγμή της μεγάλης καριέρας της.

Υπήρξε μια από τις πιο δημοφιλείς σταρ της χρυσής εποχής του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το έκανε σε ηλικία 17 ετών στην ταινία της Φίνος Φιλμς, “Η άγνωστος”.

Ο γάμος

Η Μάρθα Καραγιάννη, είχε παντρευτεί τον Δημήτρη Στεφανάκο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Το 2001 έγραψε την αυτοβιογραφία της με τίτλο “Ο έρωτας μωρό μου είναι γλέντι” που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Άγκυρα”.

Ένα μεγάλο κομμάτι του βιβλίου περιλαμβάνει συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει μέχρι τότε. Περισσότερα βιογραφικά στοιχεία αλλά και περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες και τα θεατρικά που συμμετείχε περιλαμβάνονται στο δεύτερο αυτοβιογραφικό βιβλίο, “Μάρθα Καραγιάννη, κορίτσι για μιούζικαλ”, που κυκλοφόρησε το 2009 και το έγραψε ο Μάκης Δελαπόρτας για τις εκδόσεις Ορφέας.

«Είναι αναξιοπρεπές να ερωτεύεται κάποιος από μια ηλικία και μετά. Αυτό το πράγμα δεν περνάει απ’ το μυαλό μου εδώ και 25 χρόνια. Είναι κύκλος και κλείνει. Όλα τα άλλα είναι παλιμπαιδισμοί. Τα ρουμπινέτα κλείνουν και άμα είσαι ξύπνιος το αντιλαμβάνεσαι και λες δεν με παίρνει. Ερωτεύτηκα όταν έπρεπε, αγάπησα και με αγάπησαν, έκανα τρέλες, γέλασα, έκλαψα, γλέντησα… Γιατί να ξέρεις, ο έρωτας, μωρό μου, είναι γλέντι. Φτάνει να το γλεντάς στη σωστή ηλικία», είχε δηλώσει η ίδια σε μια από τις παλαιότερες συνεντεύξεις της.

Για τους άντρες που είχαν πέσει στον έρωτά της είχε πει: «Στη ζωή μου και με έδιωξαν και έδιωξα. Θέλω να πω, ότι δεν είναι κάτι που το μετράς. Είναι αρχαίες ιστορίες αυτές… Ο άντρας είναι ένα μεγάλο παιδί. Με τα καλά του και με τα κακά του. Δεν έχω παράπονο από τους άντρες της ζωής μου. Οι περισσότεροι είναι φίλοι μου. Ήταν καλοί άνθρωποι. Δεν θα μπορούσα να κάνω παρέα μετά μαζί τους αφού χωρίσαμε, αν δεν ήταν».

Το μεγάλο «αγκάθι» στη ζωή της ήταν το παιδί που δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει.

«Ήταν ένας κούκλος ο άντρας μου. Ήμασταν πολύ όμορφο ζευγάρι, αλλά δυστυχώς χωρίσαμε γρήγορα. Ο γάμος μας κράτησε μόνο είκοσι δύο μήνες. Δεν ήταν εύκολο να ζήσουμε μαζί. Στη ζωή μας ήμασταν πολύ προσγειωμένοι, δεν νιώθαμε σταρ. Αλλά συμβαίνουν διάφορα πράγματα σε μία σχέση που δεν μπορείς να τα προβλέψεις και αλλάζει η ζωή σου. Τότε είχα μείνει έγκυος.

Δυστυχώς έχασα το παιδί και αυτή ήταν η αιτία που χωρίσαμε. Μετά πάγωσε η σχέση και ο γάμος μας. Απομακρυνθήκαμε ο ένας από τον άλλον. Αυτή η απώλεια με επηρέασε πολύ. Μπορώ να πω ότι μου στιγμάτισε τη ζωή. Ήταν μια πολύ άσχημη εμπειρία. Είναι πολύ δύσκολο, όταν σου συμβεί σε τόσο μικρή ηλικία να χάνεις το παιδί σου, να καταφέρεις μετά να ξαναβρείς την ισορροπία σου», είχε πει.

Μετά από αυτή την τραγική εμπειρία, δεν θέλησε να ξαναπροσπαθήσει να γίνει μητέρα, από φόβο μήπως συμβεί ξανά το ίδιο.

Η Μάρθα Καραγιάννης «έσβησε» σήμερα σε ηλικία 82 ετών, αφήνοντας πίσω της σπουδαίες ερμηνείες που θα είναι πάντα από τις πιο αγαπημένες μας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact