ΕΛΛΑΔΑ

«Μας χτυπούσαν με σφαλιάρες & κλωτσιές»: Απίστευτες καταγγελίες αθλητών της ενόργανης για βασανισμούς, βία και σεξουαλική παρενόχληση

Απίστευτες είναι οι καταγγελίες 22 αθλητριών και αθλητών της ενόργανης γυμναστικής που αποκάλυψαν με επιστολή τους στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσα νοσηρά συμβαίνουν στη σκοτεινή όψη του αθλήματός τους.

Υπό το καθεστώς βίας σε κάθε μορφή της, αθλήτριες και αθλητές της ενόργανης καταγγέλλουν πως έζησαν επί χρόνια στα ταπί από τους προπονητές τους.

22 αθλήτριες και αθλητές με επιστολή τους στη πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποκαλύπτουν τις αθέατες, καλά κρυμμένες, βασανιστικές συνθήκες που βίωναν επί χρόνια.

Ήδη, οι καταγγελίες τους είχαν ως αποτέλεσμα την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

«Μας χτυπούσαν με σφαλιάρες & κλωτσιές»

Όπως καταγγέλλουν αθλητές της ενόργανης, την περίοδο από το 1985 μέχρι και το 2010, οι προπονητές εφάρμοζαν ακραίες μεθόδους βίας.

«Οι προπονητές για να συνετίσουν τους αθλητές-τριες τους χτυπούσαν με σφαλιάρες στο πρόσωπο και στο σώμα καθώς επίσης και με κλωτσιές, σπρωξίματα και κάθε είδους άλλα χτυπήματα. Άρπαζαν από τα μαλλιά τα κοριτσάκια και τα έσερναν από το σημείο προσγείωσης της άσκησης μέχρι το σημείο εκκίνησης για να επαναλάβουν το πρόγραμμα τους, ενώ αυτά έκλαιγαν ασταμάτητα».

Πολλές φορές όπως λένε πατούσαν το ταρτάν με σπασμένα χέρια και πόδια, ενώ δεν έλειψαν εκείνες οι φορές που σε περιόδους προετοιμασίας για αγώνες υποσιτίζονταν, ενώ εάν δεν είχαν το επιθυμητό βάρος, πλήρωναν ακόμα και χρηματική ποινή.

«Τα παιδιά έφταναν στα όρια της λιποθυμίας από την αφαγία, την εξάντληση και την καταπόνηση του οργανισμού τους. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι αθλήτριες έχουν φτάσει στο σημείο να τρώνε την οδοντόκρεμα διότι δεν άντεχαν την πείνα καθώς και να ψάχνουν στους κάδους των σκουπιδιών στα ξενοδοχεία όπου διέμεναν και στα στάδια που αγωνίζονταν».

Υπέστησαν & σεξουαλική παρενόχληση

Και σαν να μην έφτανα όλα αυτά, βίωσαν ακόμα και τη σεξουαλική παρενόχληση.

«Οι αθλήτριες υποχρεώνονταν να κάνουν σπαγκάτο ακουμπώντας με το γεννητικό τους όργανο την παλάμη του προπονητή, με πρόσχημα τη βελτίωση της ευλυγισίας. Τραβούσαν τα μικρά κορίτσια από το αιδοίο με δύναμη για να τους δείξουν ‘πώς να κάνουν σωστά την άσκηση’».

Ήδη, ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε περαιτέρω στοιχεία από τους καταγγέλλοντες αθλητές, προκειμένου να ερευνηθεί το ζήτημα και από το αρμόδιο υπουργείο, ενώ συνολικά οι καταγγελίες αναμένεται να ξεπεράσουν τις 100.

Πλέον αυτό που ζητούν, είναι το άθλημα να βγει από την σκιά της σκληρότητας και της κακοποίησης όπου βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact