ΕΛΛΑΔΑ

Μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Σπάρτης

Μαθήματα ελληνικών για τους πρόσφυγες και δημιουργική απασχόληση για τα προσφυγόπουλα θα παράσχει η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Σπάρτης, από σήμερα Τετάρτη 19/2 και ώρα 7:30΄ μμ (και κάθε Τετάρτη) στα γραφεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνίας.

«Αυτή την πρώτη Τετάρτη θα την αφιερώσουμε σε μέρα γνωριμίας και συζήτησης πάνω σε θέματα που απασχολούν, καθώς και σε προγραμματισμό των μαθημάτων», σημειώνουν τα μέλη της Επιτροπής, επισημαίνοντας ότι «η Επιτροπή είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια, να έρθει σε επαφή μαζί μας ώστε να βοηθήσει τα άτομα που θα υλοποιήσουν αυτή την πρωτοβουλία. Όσο ο καιρός καλυτερεύει θα προγραμματιστούν και εξωτερικές δραστηριότητες…»

Επίσης, για τις ανάγκες των παραπάνω δραστηριοτήτων, τα μέλη της Επιτροπής καλούν όποιον επιθυμεί να προσφέρει γραφική ύλη (μολύβια, στυλό, γόμες κτλ), τα κλασικά μπλε τετράδια, που θα προσφερθούν και για τις ανάγκες των μαθημάτων στο χώρο της δομής από τους ίδιους. Ακόμα, γνωστοποιεί ότι συγκεντρώνονται συνεχώς ρούχα, πάνες αλλά και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά.

Καταλήγοντας, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Σπάρτης αναφέρει τα εξής: «Εκφράζουμε ακόμα πιο μαζικά την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και μετανάστες, σε όλα τα προσφυγόπουλα. Έχουμε ευθύνη να τα αγκαλιάσουμε, να διεκδικήσουμε όρους πραγματικής ένταξης στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μετατρέπουμε τον θυμό μας σε πείσμα για δυνάμωμα του αγώνα απέναντι στους πραγματικούς θύτες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης!»

lakonikos.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact