ΕΛΛΑΔΑ

«Μαθήματα Στρατηγικής» των απειλών από το… Στρατηγό Κωσταράκο στα ΒΔ Σύνορα

Τι αναφέρει ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος για τις … pληροφορίες για δημιουργία νέων Ταξιαρχιών στη Δυτική ή/και Ανατολική Μακεδονία.

Εύχομαι πραγματικά οι πληροφορίες για δημιουργία νέων Ταξιαρχιών στη Δυτική ή/και Ανατολική Μακεδονία, από το προσωπικό που θα εξοικονομηθεί από παραμεθόριες Μονάδες, να οφείλονται σε παρεξήγηση ή λάθος ή fake news και σε κάθε περίπτωση να μην υλοποιηθούν υπό τις παρούσες συνθήκες εθνικής κρίσεως.

Και τούτο διότι παγκοσμίως, η οργάνωση, η ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων και ο προσδιορισμός των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων, υπαγορεύονται από την εκτίμηση της απειλής εναντίον της χώρας, την οποία και συντάσσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες πληροφοριών.

Ουσιαστικά προσδιορίζουμε τον πιο πιθανό και τον πιο επικίνδυνο τρόπο ενέργειας ενός ενδεχόμενου αντιπάλου και διατασσόμαστε και οργανωνόμαστε για να τον αντιμετωπίσουμε. Η υποβοήθηση της περιφερειακής ανάπτυξης δεν είναι μέσα στις αποστολές των ενόπλων δυνάμεων.

Η παρούσα κατάσταση όπου αμφισβητούνται κάποια από τα σύνορα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν επιτρέπει κατά τη γνώμη μου, τη διασπάθιση πόρων και δυνατοτήτων των ενόπλων μας δυνάμεων προς όφελος άλλων στόχων που πολλές φορές τίθενται ενδεχομένως επιτακτικά από τους τοπικούς άρχοντες.

Και επειδή η συνηθέστερη δικαιολογία για την ανάγκη στρατιωτικής παρουσίας είναι ένα πραγματικό ή πολλές φορές φανταστικό έλλειμμα ασφαλείας στα βόρεια σύνορα, πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους.

Επίσης ένα τέτοιο ρόλο θα μπορούσε να αναλάβει μια ισχυρή δύναμη Συνοριοφυλακής, η οποία όχι μόνο θα είχε χρηματοδότηση από την ΕΕ, αλλά και πολύ σοβαρότερα αποτελέσματα τόσο στη καταπολέμηση των πάσης φύσεως διασυνοριακών παραβατικών δραστηριοτήτων, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων.

Πηγή veteranos.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελπίδες απο Ελληνοαμερικανό για φάρμακο – κοκτέιλ αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού

Ο Τζορτζ Γιανκόπουλος είναι πρόεδρος, συνιδρυτής και διευθυντής…

Aρμένισα τηλεπαρουσιάστρια ξεσπά σε λυγμούς όταν λέει ένα ένα τα ονόματα των νεκρών

Είναι πραγματικά από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές που…

Δείτε: Αρμενικά πυρά «θερίζουν» Αζέρους Τούρκους στρατιώτες

Οι σφοδρές μάχες μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων Τούρκων…

Το Ιράν κατέρριψε αζέρικο αεροσκάφος

Πριν από λίγα λεπτά η ιρανική αεράμυνα κατέρριψε…

Η Αρμενία απειλεί να απαντήσει με πυραύλους Iskander σε Τουρκικό έδαφος

Σύμφωνα με Αρμένιους αξιωματούχους το Γερεβάν, αν εμπλακεί…

Μόνο ντροπή: Αισχρή ενέργεια κατά του Σωτήρη Τσιόδρα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν από τα πρόσωπα που…

Αντέχει η ελληνική οικονομία δεύτερο lockdown;

Όλο και πιο έντονες είναι οι συζητήσεις για…

Μήνυμα στρατιωτικής πυγμής από Ελλάδα – Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς Τουρκία

Του Κώστα Σαρικά Ακριβώς ένα μήνα βρίσκονται στην…
contact