ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ματσάρα στο Άνφιλντ: Στον τελικό η Λίβερπουλ με επική ανατροπή

Μια από μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πέτυχε η Λίβερπουλ, η οποία διέλυσε την λιγόψυχη Μπαρτσελόνα με 4-0, ανέτρεψε το εις βάρος της 3-0 και προκρίθηκε με απίθανο τρόπο στον τελικό του Champions League!

Δύο γκολ του Οριγκί και δύο του Βαϊνάλντουμ υπέγραψαν το έπος των Κόκκινων, με τους παίκτες της Μπάρτσα να βρίσκονται στο… ίδιο έργο θεατές, αφού και πέρυσι “κλώτσησαν” προβάδισμα τριών τερμάτων και αποκλείστηκαν από τη Ρόμα.

Η Λίβερπουλ γίνεται αυτομάτως το μεγάλο φαβορί για την κούπα, αφού σίγουρα υπερέχει ποιοτικά είτε του Άγιαξ είτε της Τότεναμ, που θα βρει στον τελικό της Μαδρίτης.

Το ματς

Η Λίβερπουλ μπήκε στο ματς όπως όλοι περίμεναν, δηλαδή με το… μαχαίρι στα δόντια. Οι Κόκκινοι έδωσαν από την αρχή πολύ γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και δεν άργησαν να δικαιωθούν για την υπεροχή τους. Μόλις στο 7’ ο Οριγκί πήρε το «ριμπάουντ» από απόκρουση του Τερ Στέγκεν σε πλασέ του Χέντερσον και άνοιξε το σκορ, βάζοντας,,, φωτιά στο Άνφιλντ!

Μάλιστα, η Λίβερπουλ θα μπορούσε να πετύχει να πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως ο διαιτητής Τσακίρ δεν είδε το πέναλτι που έκανε ο Ρομπέρτο στον Μανέ στο 10’, αφήνοντας το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Αφού πέρασε την πρώτη… καταιγίδα, η Μπαρτσελόνα άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα και ισορρόπησε το ματς. Οι Καταλανοί είχαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες, όμως ο Άλισον επενέβη δύο φορές σε σουτ του Μέσι (14’, 18’), ενώ στο 16’ ο Αργεντινός βρέθηκε ολομόναχος στη μεγάλη περιοχή, αλλά καθυστέρησε χαρακτηριστικά και τον πρόλαβε ο Φαν Ντάικ.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και ουσιαστικά η μοναδική ευκαιρία της Λίβερπουλ στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα σουτ του Ρόμπερτσον, που απέκρουσε ο Τερ Στέγκεν στο 23’. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μέσι έβγαλε μαγική μπαλιά στον Άλμπα, ο οποίος όμως νικήθηκε ξανά από τον Άλισον σπαταλώντας άλλη μια μεγάλη στιγμή για τη Μπαρτσελόνα.

Και αφού η Μπάρτσα δεν βρήκε γκολ στις μεγάλες ευκαιρίες της, αυτή που το έκανε ήταν η Λίβερπουλ!

Ο Γιούργκεν Κλοπ είχε την έμπνευση να βάλει τον Βαϊνάλντουμ αντί του Ρόμπερτσον και έβγαλε… λαγό από το καπέλο του. Ο Ολλανδός έκανε μεγάλη ζημιά στους Καταλανούς κινούμενος σε θέση κρυφού επιθετικού και σκόραρε δύο γκολ σε τρία λεπτά!

Στο 54’ ο Βαϊνάλντουμ πλάσαρε ιδανικά στην κίνηση μετά από χαμηλό γύρισμα του Αλεξάντερ-Άρνολντ για το 2-0 και στο 56’ πήρε την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Σακίρι και πέτυχε το 3-0, προκαλώντας… σεισμό στο γήπεδο!

Η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία της Λίβερπουλ ολοκληρώθηκε στο 83’ με ένα γκολ… ευγενική χορηγία της αντίπαλης άμυνας. Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα «κοιμήθηκαν» πριν από εκτέλεση κόρνερ και ξέχασαν τον Οριγκί. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ εκτέλεσε πανέξυπνα το κόρνερ σημαδεύοντας τον Βέλγο άσο και αυτός σκόραρε από κοντά για το 4-0!

Η Μπαρτσελόνα φάνηκε πολύ λίγη, αφού στα εναπομείναντα λεπτά δεν μπόρεσε να κάνει ούτε ευκαιρία και γνώρισε έναν ακόμα οδυνηρό αποκλεισμό.

Τα γκολ της μυθικής ανατροπής της Λίβερπουλ!

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Ματίπ, Ρόμπερτσον (46′ Βαϊνάλντουμ), Χέντερσον, Μίλνερ, Φαμπίνιο, Σακίρι (90′ Στάριτζ), Οριγκί (85′ Γκόμεζ), Μανέ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Λανγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Βιδάλ (75′ Αρτούρ), Ράκιτιτς (81′ Μάλκομ), Μπουσκέτς, Μέσι, Σουάρες, Κουτίνιο (60′ Σεμέδο)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact