ΚΟΣΜΟΣ

Μάχη μέχρι τέλος για Κάμερον και Μίλιμπαντ δείχνουν 4 δημοσκοπήσεις

Μάχη στήθος με στήθος θα δώσουν τα δύο μεγάλα κόμματα στην Βρετανία, σύμφωνα με τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σε κυριακάτικες εκδόσεις εφημερίδων, αναδεικνύοντας τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαίου σε μια από τις πιο αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας The Sunday Times, το Συντηρητικό Κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον απέκτησε προβάδισμα μίας ποσοστιαίας μονάδας έναντι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος. Οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν το 34% των ψήφων, ενώ οι Εργατικοί το 33%. Το ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα Ανεξαρτησίας (UKIP) βρίσκεται στο 13% , οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες – εταίροι του Ντέιβιντ Κάμερον στον κυβερνητικό συνασπισμό – στο 8% , ενώ στο 5% βρίσκεται το κόμμα των Πρασίνων.

Σε άλλη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Survation για λογαριασμό της εφημερίδας Mail, το Εργατικό Κόμμα προηγείται με τρεις ποσοστιαίες μονάδες έναντι του Συντηρητικού Κόμματος. Συγκεκριμένα οι Εργατικοί συγκεντρώνουν 34%, οι Συντηρητικοί 31% και το UKIP 17%. Ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 8%, το κόμμα των Πρασίνων με 4% και το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα με 5%.

Με μία ποσοστιαία μονάδα προηγείται το Συντηρητικό Κόμμα (35%) έναντι των Εργατικών (34%) σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Opinium για την εφημερίδα Observer, με τα δύο κόμματα να έχουν καταγράψει άνοδο μίας μονάδας σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας. Το UKIP παραμένει σταθερό με ποσοστό 13%, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κατέγραψαν πτώση μίας μονάδας στο 8%.

Τέλος, ισοπαλία των δύο μεγάλων κομμάτων με ποσοστό 33% δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας ComRes που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό των εφημερίδων Sunday Mirror και Independent. Τα δύο κόμματα χάνουν δύο μονάδες σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας. Το UKIP σημειώνει άνοδο δύο μονάδων και βρίσκεται στο 13%, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και το κόμμα των Πρασίνων βρίσκονται στο 8% και 7% αντίστοιχα

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact