ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Στο κενό το σχέδιο της ΝΔ για αποσταθεροποίηση

«Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει στον ολισθηρό δρόμο της καταστροφολογίας»

«Το σχέδιο της ΝΔ για αποσταθεροποίηση, έχει πλέον πέσει στο κενό», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές και ασκούν δριμεία κριτική στον κ. Μητσοτάκη και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή – όπως αναφέρουν – τον ετεροχρονισμένο σχολιασμό της ομιλίας του πρωθυπουργού για τον Προϋπολογισμό, μέσω «σημειώματος».

Οι κυβερνητικές πηγές μιλούν για «συμφωνία του ψεύδους» του κ. Μητσοτάκη και καταλογίζουν στη ΝΔ ότι «συνεχίζει στον ολισθηρό δρόμο της καταστροφολογίας και επιδιώκει την εκδικητική επιστροφή της στην εξουσία, για να εφαρμόσει το 4ο μνημόνιο και να ολοκληρώσει το αντικοινωνικό έργο του κ. Σαμαρά». Τονίζουν προς τη ΝΔ ότι «η χώρα δεν πρόκειται να πέσει ξανά στα χέρια των προθύμων της καταστροφής» και υπογραμμίζουν ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται με ορίζοντα την άμεση ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE), με ταυτόχρονη μέριμνα για τη στήριξη των χαμηλότερων στρωμάτων της κοινωνίας».

Συγκεκριμένα, οι πηγές της κυβέρνησης σχολιάζουν ότι «η ΝΔ χρειάστηκε δύο μέρες για να σχολιάσει με «σημείωμα» της, την ομιλία του Πρωθυπουργού για τον προϋπολογισμό, μόνο και μόνο για να αναπαράξει τα γνωστά ψεύδη και την καταστροφολογία, που κατέρρευσαν και πάλι το Σάββατο στη Βουλή». Τονίζουν ότι «η Βουλή ψήφισε έναν Προϋπολογισμό που ενισχύει τις δαπάνες για την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια καθώς και τις επενδύσεις και την έρευνα» και ότι την ίδια στιγμή «διασφαλίζει την δημοσιονομική σταθερότητα και την αδιατάρακτη εκτέλεση του Προϋπολογισμού, μιας και δεν υπάρχουν πλέον οι παράλογοι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων που είχε υπογράψει η ΝΔ».

Αντίθετα, υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, «την ίδια ώρα η «Συμφωνία του Ψεύδους» του κ. Μητσοτάκη:

Μιλά για την οπισθοδρόμηση της ελληνικής οικονομίας και δημοσιονομικό εκτροχιασμό, τη στιγμή που τη διετία 2012 – 2014 της σκληρής λιτότητας, άφησε πίσω της απολύσεις, ανεργία, περικοπές δαπανών στο κοινωνικό κράτος και εκτεταμένη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να υπερασπίζεται το success story του κ. Σαμαρά που στο τέλος του 2014, παρέδωσε άδεια ταμεία και ένα έλλειμμα ύψους 2 δισ. ευρώ σε σχέση με το στόχο του πλεονάσματος που είχε υπογράψει. Η ΝΔ «ξεχνά» ότι χωρίς τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου το 2015, η χώρα θα ήταν δεσμευμένη λόγω των υπογραφών Σαμαρά – Βενιζέλου σε εξοντωτικούς στόχους πλεονασμάτων που, συγκεκριμένα για το 2017, θα σήμαινε ότι 5 δισ. ευρώ θα έπρεπε να αφαιρεθούν από την ελληνική οικονομία. «Ξεχνά» ότι είναι η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά αυτή που είχε δεσμεύσει τη χώρα σε στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων, κατά μέσο όρο 4% μέχρι το 2030! Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την παραπλάνηση σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις. Εκεί όπου η επαναδιαπραγμάτευση και η βελτίωση των συμβάσεων από τη σημερινή κυβέρνηση, σε μια σειρά από επενδύσεις, ακύρωσε τις λεόντειες και ζημιογόνες συμβάσεις που είχαν υπογράψει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Κατόπιν αυτών, οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι «η ΝΔ συνεχίζει στον ολισθηρό δρόμο της καταστροφολογίας και επιδιώκει την εκδικητική επιστροφή της στην εξουσία, για να εφαρμόσει το 4ο μνημόνιο και να ολοκληρώσει το αντικοινωνικό έργο του κ. Σαμαρά». Χαρακτηρίζουν δε τον κ. Μητσοτάκη «πιστό συνεχιστή της πολιτική του» και προσθέτουν πως η ΝΔ «δηλώνει πρόθυμη για να υλοποιήσει σκληρότερη λιτότητα και υπόσχεται – και δια του αντιπροέδρου της – να εφαρμόσει ακόμα περισσότερα μέτρα από αυτά που εισηγείται το ΔΝΤ».

«Ενημερώνουμε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι η χώρα δεν πρόκειται να πέσει ξανά στα χέρια των προθύμων της καταστροφής», σημειώνουν, συμπληρώνοντας πως «η Ελλάδα έχει, πλέον, όραμα και βηματισμό και εισέρχεται σε μια περίοδο ανάκαμψης, όπως εκτιμούν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί».

«Η κυβέρνηση», υπογραμμίζουν, «θα συνεχίσει να εργάζεται με ορίζοντα την άμεση ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE), με ταυτόχρονη μέριμνα για τη στήριξη των χαμηλότερων στρωμάτων της κοινωνίας».

«Το σχέδιο της ΝΔ για αποσταθεροποίηση, έχει, πλέον, πέσει στο κενό», καταλήγουν οι πηγές της κυβέρνησης.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact