ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαζέψτε… τον Βαρβιτσιώτη – «Όχι σε προνομιακές σχέσεις με τη Ρωσία»

«Αυτή τη στιγμή που δυναμώνει η Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Άμυνας της ΕΕ, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι η Ελλάδα, η οποία βιώνει καθημερινά την απειλή του αναθεωρητισμού στο Αιγαίο από την τουρκική προκλητικότητα, δεν μπορεί να κρατήσει πολιτική ίσων αποστάσεων και είναι αλληλέγγυα στην Ουκρανία.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ακόμη ότι η χώρα μας πιέζει ώστε οι κυρώσεις να εφαρμοστούν με ενιαίο τρόπο από όλες τις χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, έτσι ώστε να μην επωφελούνται κάποιοι εταίροι στο ΝΑΤΟ, όπως η Τουρκία, αναπτύσσοντας προνομιακές σχέσεις με τη Ρωσία.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της Ευρώπης, ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε ότι σε επίπεδο Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας ζούμε ιστορικές στιγμές, με την ΕΕ να αντιδρά γρήγορα, αποφασιστικά και με ενότητα, ενώ επεσήμανε τη μεγάλη αλλαγή στην πολιτική της Γερμανίας, η οποία εξοπλίζεται και επενδύει στο ευρωπαϊκό σύστημα άμυνας. Σημείωσε μάλιστα ότι οι κυρώσεις δημιουργούν τριγμούς και ανησυχία στη Μόσχα και ότι αυτό αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα της ΕΕ ότι δεν μπορεί να εκβιάζεται λόγω της ενεργειακής εξάρτησης από τη Ρωσία.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων από τον Πρόεδρο Πούτιν, λέγοντας ότι η πυρηνική απειλή διατυπώνεται για πρώτη φορά δημόσια και με τέτοια σαφήνεια, γεγονός που πρέπει να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε πόσο επικίνδυνος για την παγκόσμια ασφάλεια είναι αυτός ο πόλεμος του κ. Πούτιν.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact