ΕΛΛΑΔΑ

Με άκρα μυστικότητα Παπακωνσταντίνου και συγγενείς στο Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου για τη λίστα Λαγκάρντ

Λίγο πριν την απόφαση για την παραπομπή ή όχι του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο για την περίφημη λίστα Λαγκάρντ ο πρώην υπουργός εμφανίστηκε ενώπιον του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου και έδωσε διευκρινίσεις για την υπόθεση.

Την ίδια τακτική ακολούθησαν και οι συγγενείς του οι οποίοι, επίσης, εμπλέκονται στην υπόθεση αφού ο Γιώργος Παπακωνστντίνου φέρεται να διέγραψε τα ονόματα τους από την λίστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπακωνσταντίνου και τα ξαδέλφια του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγό της Συμέων Σικιαρίδη, ο Ανδρέας Ρωσσώνης (σύζυγος της εξαδέλφης του πρώην υπουργού Μαρίνας), μετά από αίτημα τους το οποίο έγινε δεκτό, εμφανίστηκαν με άκρα μυστικότητα στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου το οποίο και θα έχει τον τελικό λόγο για την τύχη της υπόθεσης η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο μήνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τόσο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου όσο και τα συγγενικά του πρόσωπα δεν προσκόμισαν νέα στοιχεία με τον πρώην υπουργός Οικονομικών να αποδίδει την εμπλοκή του σε πολιτικές σκοπιμότητες και να επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό του ότι στοχοποιήθηκε επειδή έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο.

Από την πλευρά τους τα συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία ανάμιξη με τις πράξεις που αποδίδονται στον κ. Παπακωνσταντίνου ενώ τόνισαν ότι η υπόθεση της λίστας αφορά τρίτους και όχι εκείνους οι οποίοι δεν έχουν καμία ανάμειξη ή σύνδεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι αντιμέτωπος με τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης δημοσίου εγγράφου για να προσπορίσει σε άλλον αθέμιτο όφελος, καθώς και με το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος και του έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και της υποχρεωτικής εμφάνισης το πρώτο 15νθήμερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Οι συγγενείς του βαρύνονται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact