ΚΟΣΜΟΣ

Με ιστιοφόρο θα διασχίσει τον Ατλαντικό η νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ

Θα παραστεί σε σύνοδο για το κλίμα στις ΗΠΑ

Η νεαρή ακτιβίστρια κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη Γκρέτα Τούνμπεργκ θα σαλπάρει με ιστιοφόρο από τη Βρετανία για τις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα, όπου θα παραστεί σε μια σειρά συνόδων για το κλίμα και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ανακοίνωσε η ίδια σήμερα.

«Καλά νέα!» έγραψε σε tweet η 16χρονη, που έγινε ευρέως γνωστή για τις κινητοποιήσεις που οργάνωνε κάθε Παρασκευή για την προστασία του περιβάλλοντος, εξηγώντας ότι της «προσφέρθηκε μια θέση στο ιστιοπλοϊκό Malizia II. Θα διασχίσουμε στα μέσα Αυγούστου τον Ατλαντικό Ωκεανό από τη Βρετανία έως τη Νέα Υόρκη».

Το Malizia II είναι αγωνιστικό ιστιοφόρο, με επικεφαλής τον Γερμανό σκίπερ Μπόρις Χέρμαν και τον Πιερ Κασιράγκι του Μονακό. Την Τούνμπεργκ θα συνοδεύει επίσης ο πατέρας της Σβάντε Τούνμπεργκ όπως και ο σκηνοθέτης Νέιθαν Γκρόσμαν, που θα κάνει ένα ντοκιμαντέρ για το ταξίδι αυτό.

«Νιώθω ταπεινότητα που η Γκρέτα αποδέχθηκε την προσφορά μας ως την επιλογή με τις χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα για να διαπλεύσει τον Ατλαντικό, παρά την έλλειψη άνεσης για εκείνη» τόνισε ο Χέρμαν σε μια ανακοίνωση.

Μια εκπρόσωπος τύπου της ομάδας του Malizia είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι το ταξίδι θα μπορούσε να είναι δύσκολο, «όμως η Γκρέτα είναι ένα θαρραλέο κορίτσι που θα τα καταφέρει».

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, που θα πάρει εκπαιδευτική άδεια από το σχολείο της, είπε ότι σχεδιάζει να παραστεί στη Σύνοδο του ΟΗΕ για τη Δράση υπέρ του Κλίματος στις 23 Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ, όπως και να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις για το κλίμα που έχουν προγραμματιστεί για τις 20 και 27 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, θα επισκεφθεί τον Καναδά και το Μεξικό προτού μεταβεί στο Σαντιάγο της Χιλής για το ετήσιο Συνέδριο για την κλιματική αλλαγή του ΟΗΕ τον Δεκέμβριο.

«Την περασμένη χρονιά, εκατομμύρια νέοι ύψωσαν τις φωνές τους για να κάνουν τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να ξυπνήσουν μπροστά στην επείγουσα κατάσταση για το κλίμα και το περιβάλλον. Τους επόμενους μήνες, στις εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη και το Σαντιάγο της Χιλής θα αποδειχθεί εάν άκουγαν» σημείωσε η νεαρή ακτιβίστρια.

Το αγωνιστικό σκάφος Malizia είναι «εξοπλισμένο με ηλιακά πάνελ και υποβρύχιες τουρμπίνες που επιτρέπουν ένα διατλαντικό ταξίδι με μηδενικές εκπομπές άνθρακα» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε για το ταξίδι.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact